Hírek

Miss Hungary az angol tv csatornán

serdult orsi volkswagen touareg budai zsuzsiMár napok óta fut az reklámfilm az angol Travel Channelen, amelyben egy szerencsés tévénéző három napos utat nyerhet Budapestre, ahol idegenvezetője Miss Hungary 2009 lesz. Budai Zsuzsi és Serdült Orsi fogja fővárosunk nevezetességeit megmutatni annak kiválasztottnak, aki támogatja a lányok karitatív gyűjtő akcióját.

Mint ismeretes Miss World Hungary 2009 és Miss Universe 2009 is elindul a Budapest-Bamako rallyn. A Miss Hungary Touareg Rally Team nemcsak a 16 napos maraton rallyn kíván helyt állni, hanem a Teréz Anya Jótékonysági különdíjat is meg szeretnék nyerni. A jótékonysági feladatuk egy általános iskola megépítése és felszerelése lesz. A lányok a Norvég Bamako Team-mel közösen tervezik egy 4 osztályos általános iskola megépítését egy mali kis faluban, ahol 99%-os az analfabetizmus és egyetlen gyermek sem járhat iskolába. A legközelebbi iskola 50 kilométerre van.

“A faluban villanyáram sincs, ezért az elsődleges feladatunk, hogy a suli napenergiás ellátásához szükséges szolár paneleket megszerezzük” – nyilatkozta Budai Zsuzsi. “Tanfelszereléseket, bútorokat, komputereket és egy fénymásolót is szeretnénk még magunkkal vinni” – tette hozzá Serdült Orsi. Az adományokat a Budapest-Bamako karitatív kamionja fogja eljuttatni Bamakóig.

Az iskola megépítéséhez szükséges pénzügyi forrásokat a Norvég Bamako Team már hónapok óta gyűjti Norvégiában. A gyűjtőakció hazai részét a két szépség és az Afrikai Magyar Egyesület végzi, amely több hasonló akciót koordinált már a fekete kontinensen.

“Sajnos még sok minden hiányzik. Egy fénymásolónak vagy 1-2 használt laptopnak is nagyon tudnánk örülni. Mivel új tankönyvekre senkinek nincs pénze egy fénymásolóval az összes gyerekhez eljuthat a tananyag” – mondta Zsuzsi.

A Budapest-Bamako, Nagy Afrikai Futam január 16-án indul Budapestről és február 1-én érkezik a Mali fővárosba, Bamakóba. Az adományokat a Miss Hungary Touareg Rally Team tagjai az Afrikai Magyar Egyesület címére várják. (1139 Budapest, Visegrádi utca 9.) A lányok kalandjairól és a 2010-es Budapest-Bamakóról a Travel Channel négy részes filmet készít.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tíz nappal a Budapest-Bamako rajtja előtt a szervezők váratlanul bejelentették, hogy az ötödik Nagy Afrikai Futam mégis Budapestről rajtol. A korábbi helyszínt technikai okok miatt törölték, így a Hungaroring helyett ismét a Hősök Tere közeléből indulhatnak a résztvevők. „A Hungaroring, mint a hazai autósport fellegvára az egyik legrangosabb helyszín lett volna, de technikai okokból döntenünk kellett az utolsó pillanatokban. Az eredeti elképzelés tartalmazott egy látványos off-road szakaszt, ez így elmarad, de várhatóan mindenki örülni fog a belvárosi rajtnak.” – mondta Polgár András futamigazgató.

Az új helyszín a Bamako Rally története során már hagyományossá vált 56-osok tere szomszédságában lévő Városligeti Műjégpálya lesz. A terület minden szempontból alkalmas a rajt, valamint a futam előtti látványos, kétnapos gépátvétel lebonyolítására. „Döntésünket pozitívan befolyásolta, hogy a helyszínváltozásnak köszönhetően idén is jelentős nézősereg jelenhet meg január 16-án, szombaton, reggel 8 órakor a Rajtceremónián.” – mondta Polgár Tamás, a futam főszervezője.

Az indulók egyébként, csütörtök reggeltől, a sikeres adminisztratív és technikai gépátvételt követően állhatnak be Városligeti hídról is jól látható a Parc Fermé-be, ahonnan a járműveik már csak a szombat reggel hajthatnak ki. A korcsolyázók nagy sajnálatára, de a Bamakósok szerencséjére a Műjégpálya jelenleg felújítás alatt áll és nem üzemel a teljes területén. Ennek köszönhetően a résztvevőknek és a nézőknek nem kell korcsolyát húzniuk a „Le Grand Départ” nevet viselő rajtceremónián.bamako rajt2

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük