fbpx

Jövőre új útvonalon dübörög a Dakar

dakar 2015 terkepA versenyzők, és a rajongók épp hogy csak felocsúdtak az idei Dakar okozta izgalmakból, a szervezők máris nyilvánosságra hozták a 2015-ös Dakar új útvonalát, és a versenyben várható változásokat.

Ezúttal a rajt és a cél is Buenos Aires-ben lesz, így az új útvonal egy nagy kört fog leírni Argentína, Chile és Bolívia területén.

Az idei év egyetlen bolíviai etapja helyett jövőre négy szakaszt is ebben az országban fognak teljesíteni a résztvevők. A verseny ezután újra érinti Chilét, majd a kijelölt útvonal visszatér Argentína területére. A nagy vonalakban felvázolt útvonal részletei a későbbiekben kerülnek nyilvánosságra.

További újdonságok is lesznek a 2015-ös Dakaron, így a verseny utolsó napjaiban sok új meglepetésre számíthat minden kategória résztvevője. Jövőre a versenyzőknek többek között egy maratoni napot is teljesíteniük kell majd, melyet mindenféle támogatás és segítség igénybe vétele nélkül kell véghezvinniük.

A 9000 km hosszú verseny 2015 január 4-én startol, és január 17-én ér véget.

A Dakar töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei viadalt közel 4 millió néző kísérte figyelemmel a kijelölt útvonalak teljes hossza mentén. Remélhetőleg jövőre még több izgalomban lesz részünk, és még több csaj áll a startvonalhoz, akiknek a magyar indulók mellett szurkolhatunk.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x