EseményekMotorverseny

Piros zászlók, balesetek és egy második és egy harmadik helyezés

acis team most 2015A 2015. június 20-21-i hétvégén a csehországi Most-ban jártak az ACIS Team lányai. A legtávolabbi versenypálya a Speedladies Cup versenysorozatban, ezért már csütörtök reggel úton volt a csapat.

Az időjárás előrejelzés pont olyan változékony időt jósolt mint egy évvel ezelőtt, így nagyjából tudták,mire számíthatnak. Hajni motorja az utolsó pillanatban állt össze, így tesztelésre nem volt idő, péntek délelőttje a motor teszteléséről szólt. Zsófi próbált minél több kört megtenni, hogy jobban megismerje-megszeresse a pályát, körről-körre jobban érezte magát, ez kintről is látszott. Körideje is egyre jobb volt.

Hajni a délelőtti két menetben már csak 2 másodpercre volt az itteni legjobb idejénél, ami némileg megnyugtatta, de koránt sem volt elégedett sem a motorral sem a köridővel. Minden időt ki szeretett volna használni a motorozásra, de sajnos a harmadik menetben rögtön a 3. kanyarban elcsúszott.

A csúszás után jött az igazi csapat munka. Mivel komoly sérülései nem voltak, mentális és tárgyi segítség után Hajni úgy döntött, ha összeáll a motor, akkor elindul a szombati versenyen. A motort szombat délelőttre sikerült összeszerelni és motorozható állapotba hozni. Már csak menni kellett volna vele, de sajnos a folyamatos bukások miatt a verseny előtt mindössze 4 kört tudott megtenni.

Zsófi pénteken szorgalmasan rótta a köröket és a fiúk 600-as versenyére is benevezett. Tavaly itt hagyta ki először a fiús versenyt, mert nem érezte magát biztonságban ezen a pályán. Most nagyon jól tette hogy elindult, fantasztikusan versenyzett és megfutotta egyéni pályacsúcsát, de ami a legfontosabb végre nagyon jól érezte magát, így már nagyon várta a lányok versenyét.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A délutáni versenyeken totális káosz alakult ki, szinte az összes futamot le kellett állítani. A sok bukás miatt a pénteki és a szombati időket is alapul vették a rajtrács kiírásnál, így az összevont rajtrács alapján Hajni az 5., Zsófi pedig a 6. helyről várta a rajtot, melyet mindketten jól kapták el, és rögtön az élről rajtoló ezres motorok után eredtek. Az előzmények tekintetében most a legfontosabb volt, hogy talpon maradjanak.

A versenyen végig tartották kategóriájuk 2. és 3. helyét. Az összesített pontállás alapján Hajni vezeti a versenysorozatot Zsófi pedig a harmadik helyen áll. A nyári szünet előtt még egy edzést tartanak a Hungaroringen, majd egy kis szünet és augusztusban Brno-ban folytatják a lányok a menetelést.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük