EseményekMotorverseny

Welcome Speedladies Cup 2015. I. forduló – Szovákia ring

speedladies cup 2015 1 2A tavalyi bajnokság megnyerése után az Acis Motorsport Ladies csapata mellé egy újabb fő támogató lépett, ezáltal több edzés lehetőséghez jutottak a lányok, melyet próbálnak jól ki is használni. A téli felkészülés némi gyakorlás és Chrobák Jani által vezényelt továbbképzés után az ACIS Motorsport Lányai idén a Slovákia ringen kezdték meg versenyszezonjukat.

Az előzetes programterv alapján idén a Hungaroring és Pannoniaring is szerepelt a naptárban, majd Hungaroring vezetősége az újraaszfaltozás miatt lemondta a rendezvényt, a Pannoniaringen az utolsó fordulót – októberben – időjárás függővé tették, ezért idén kétszer mennek a lányok Brnoba. De most maradjunk az első fordulónál a Slovákia ringen.

Május első hétvégéjén került megrendezésre Pazibär – Jura Racing szervezésében a Speedladies Cup sorozat első fordulója. Pénteken szabadedzések és időmérő etapok voltak. Zsófi motorja új áttételt kapott, amivel gyorsan meg is barátkozott. Hajni vállfájdalmai ellenére is próbált minél több kört megtenni, mert tudták, hogy szombat délelőtt nem lesz ideális az időjárás.

Péntek estére a rajtrács kiírása is elkészült, ahol 600-as és 1000-es motorok együtt mentek, így Hajni az 5. Zsófi pedig a 7. helyről rajtolhatott a 19 fős mezőnyből. A lányok közül ketten egy magasabb osztályú versenysorozatban versenyeznek, ezért őket nem értékelték, az egyik egy 600-as a másik 1000-es géposztályban szerepel.

A szombati nap délelőttjén végig szakadt az eső, de mivel délutánra napsütéses időt mondtak a lányok inkább rápihentek a szombat délutánra. Szombaton Zsófi mindjárt egy versennyel indított a fiúk 600-as mezőnyében, ahol a rajtpozíciójához képest 10 helyett jött előre, nagyszerű motorozással, és jó köridőkkel. Hajni továbbra is inkább pihentette vállát, és csak szabadmotorozásra ment fel a verseny előtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A lányok versenyét az eredeti kiíráshoz képest másfél órával eltolták, ekkor már a napnak nem volt nagy ereje, a szél is újra feltámadt, de legalább nem esett az eső. A rajtot mindkét lány jól elkapta, Hajni végig a 3. helyen motorozott, ezzel tartotta a 600-as kategória első helyét. Zsófi a 4-5-6. pozícióért folytatott nagy csatákat, majd végül az 5. helyen intették le, ami kategóriája második helyezését érte. A végeredmény ennél jobb nem is lehetett volna. Az ACIS Motorsport elhozta a Speedladies Cup 600-as kategóriájának első és második helyét.

A következő versenyhétvégére nem is kell sokat várni Brno-ban lesz május 29-31-én.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük