fbpx
EseményekMotorverseny

Welcome Speedladies Cup 2015. I. forduló – Szovákia ring

 

Hajni: Egyik szemem sír a másik nevet

Idén végre nem a versennyel kezdtük, volt lehetőségünk gyakorolni. Nekem ez fontos volt, mivel egész télen nem ültem semmilyen kétkerekű járgányon. A Szlovákringet szeretem, de sajnos a legutóbbi alkalomkor sikerült egy nagyobb esést kiviteleznem, így most egy picit azért bennem volt az a bizonyos kanyar, a mumus …ezt tetézte még a jobb vállam fájdalma, és szombatra még egy gyomorrontás is, úgyhogy elég feszülten álltam a rajtrácsra.

A pénteki nap számomra a túlélésről szólt, próbáltam minél több kört megtenni, teszteltem a vállam mennyit bír. Szombaton reggel heves esőzésre ébredtünk, ami pont kapóra jött, így a gyomorrontás hatásait és a vállfájdalmamat picit ki tudtam pihenni. Dél körül kimerészkedtünk a ringre felmérni a helyzetet, onnantól kezdve már eső nem esett és a nap is ki-ki sütött. Zsófi benevezett a fiúk 600-as versenyére, ahol nagyon szuper versenyt futott. Én egy szabadedzésre mentem ki délután, mégis azért motorozzak egy picit a verseny előtt.

Családom és Zsófi szülei is úgy döntöttek, kijönnek és szurkolnak nekünk. Ez sokat jelentett számomra, mert legutóbb 2009-ben voltak kint versenyemen. A rajtrácsra nagyon buzgón elsőként álltam fel, és mire az utolsó is kiért valószínűleg a gumim olyannyira visszahűlt, hogy a rajt utáni első két kört úgy tettem meg mintha tojásokon lépkednék. Ehhez még hozzájött, hogy az egyik kanyar féktávján a pályabírók figyelmen kívül hagyták a pályán elhelyezkedő oda nem illő 5-8 centis köveket, amit szó szerint kerülgetnünk kellett. Ekkor már láttam, hogy ebből nem lesz PB.

Szerettem volna követni az előttem motorozó nagyobb köbcentis motort, de mivel nem volt stabil az első körökben a motorom, jobbnak láttam, ha lenyugszom és türelmes leszek. Folyamatosan párom szavai csengtek a fülemben, hogy „csak figyelj oda, le ne menjen a köd” talán ezt volt a legnehezebb megállnom. Természetesen azért húztam neki, hogy a mögöttem lévőket leszakítsam magamról, ami sikerült is és a végére nagy előnnyel 3. ként kategóriám 1. helyezettjeként intettek le.

A verseny után már csak az járt a fejemben, hogy minél előbb hazajussak kisfiamhoz matekot gyakorolni, a hétfői dolgozatra felkészülni, ami azóta kiderült ötös lett, de ez egy másik történet.

Örülök a győzelemnek, viszont sajnálom, hogy aránylag keveset tudtam motorozni és a köridőmön sem sikerült javítanom. Tudom, hogy ennél sokkal többet tudok, de azt hiszem, a körülményekhez képest mindent megtettem és biztos vagyok benne, hogy minél előbb visszatérek, hogy a mumust is legyőzzem.

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x