fbpx

Welcome Speedladies Cup 2015. I. forduló – Szovákia ring

 

Zsófi: Arany-ezüst május

Csütörtök délután kissé fáradtan, de annál lelkesebben vettük célba a Slovakringet. Ilyenkor Hajninak és nekem is előre kell dolgozni a munkahelyünkön, hogy a versenyre nyugodt és tiszta fejjel érkezzünk. Remek helyet tudtunk foglalni és még aznap este sátrat állítottunk és kipakoltuk a motorokat is, hogy reggel már csak a gumimelegítő beüzemelésével kelljen foglalkoznunk. Aztán elfoglaltuk a szállásunkat és igyekeztünk mielőbb álomba szenderülni, hogy másnap újult erővel állhassunk a szabadedzések és időmérők elé.

Optimális időjárási körülmények között róttuk a köröket, mindketten nagyon örültünk, hogy ismét nyeregbe pattanhattunk. Gyakorlatilag végig motoroztuk a napot, tudtuk jól, hogy minden megtett kilométer számít, mert a vetélytársak egész télen és tavasszal is tréningeztek, amíg számunkra a szezon csak áprilisban kezdődött két edzési lehetőséggel.

Én ismét beneveztem az SSP 600 kategóriába is, tudva azt, hogy teli rajtrács várható a kétszázhoz közeli összlétszám alapján. Alapjába véve elégedetten és kellemesen elfáradva zártuk a pénteket, amikor legnagyobb örömömre a szüleim kilátogattak hozzánk és maradtak is a teljes rendezvény idejére velünk, ami óriási lelki támogatást jelentett számomra.

Előre nem tudhattuk, hogy a pénteki mérések alapján fogjuk kvalifikálni magunkat, de a szombat hajnaltól késő délelőttig szakadó eső miatt a korábban futott idők számítottak végleges pozíciókat a rajtrácson. Az SSP 600-as kategóriában ez számomra a 38. rajtkockát jelentette a 46-ból. Nagyon élveztem a futamot, a rajtom szokásomhoz hűen remekül sikerült, mindvégig csatában voltam 4-5 motorossal, ezért egy nagyon izgalmas és mozgalmas versenyen vehettem részt. Végül a 27. helyen értem célba.

A Speed Ladies Cup résztvevőit 17:40-es boxutca nyitással engedték fel a pályára. Legnagyobb „meglepetésünkre” az egyik szigorú visszafordítóban az aszfalt el volt lepve kaviccsal, ami vélhetően egy korábbi esés eredménye volt… Bíztunk benne, hogy a warm up-ra eltakarítják a „maradványokat”. Sajnos ez nem így történt, sőt, a versenyen is mindvégig ott voltak a kavicsok, ami a második körben igen nagy riadalmat is okozott nekem: az egyik ezres motor feldobott a CBR-re egy meglehetősen nagy darabot, ami olyat koppant az idomon, hogy azt hittem repedés lesz rajta… Innentől kezdve minden körben kihívást jelentett ezen a kanyaron baleset nélkül átmenni.

Összességében egy izgalmas verseny volt, végig csatáztam két ezressel is, akikkel húztuk egymást szépen egyre jobb és jobb köridőket produkálva. Végül kategóriánkban elhoztuk az első és a második helyezéseket is, ami leírhatatlan boldogságot és büszkeséget okozott számunkra. Hajni a bajnoki címét megvédendő értékes pontokat gyűjtött be a fölényes első helyezésével, én szintúgy a másodikkal. Így mégoptimistábban állunk a 2015-ös szezon elé, aminek következő állomása Brno lesz május utolsó hétvégéjén.speedladies cup 2015 1 1speedladies cup 2015 1 2speedladies cup 2015 1 3speedladies cup 2015 1 4speedladies cup 2015 1 5speedladies cup 2015 1 6speedladies cup 2015 1 7speedladies cup 2015 1 8speedladies cup 2015 1 9

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x