EseményekHírekMotoros túra

Semmi-Kis Tünde tízedik lett az I. Motoros Borok Útja Rallye-n

1 motoros borok utja rallye 2016 8Június 3-5. között rendezték meg az I. Motoros Borok Útja Rallye-t borkedvelő üzletemberek és ismert közéleti személyiségek részvételével. A résztvevők által megvásárolt tombolajegyek bevételét az egész éves Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Program keretében idén a hajléktalanok egészségügyi szűrésére és ellátására fordítják a szervezők.

Az autós Magyar Borok Útja Rallye 20 éves hagyományain alapuló élménytúra a Mátrai és az Egri borvidéket látogatta meg. A mezőny épségben és egészségben teljesítette a mintegy 400 kilométeres versenytávot. A versenyt egy jubileumi Vespa nyergében a Janus Mihály, Kiss Judit kettős nyerte.

A Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Program keretében több százezer forint gyűlt össze, melyet a szervezők a hajléktalanok megsegítésére fordítanak. Az élménybeszámolón túl néhány izgalmas részletre is fény derült az augusztus végén rajtoló XXI. Autós Magyar Borok Útja Rallye-val kapcsolatban.

Június 3-án a Kincsem Parkból Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntője után első alkalommal indult útra a Motoros Borok Útja Rallye mezőnye. Az idő kegyes volt a versenyzőkhöz, minden előzetes várakozással ellentétben motorozáshoz ideális időben, szikrázó napsütésben, vidáman döngicsélték végig a darazsak és a saját motorok a versenytávot.

A közel 40 kétkerekű és az összesen mintegy 80 résztvevő nemcsak Magyarország szebbnél szebb tájait ismerhette meg, hanem a napi befutót követően a régió legkiválóbb borászaival is elbeszélgethettek egy-egy pohár finom bor mellett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Két nap alatt 10 borászat mutatkozott be: a Mátrai Borvidékről a Kovács Borház, a Nandi Magdi Borászat és Vendégház, a Molnár és Fiai Pincészet, a Pálinkás Pincészet, a Nyilas Pincészet, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok, az Egri borvidékről a Gróf Buttler Borászat és az Ostorosbor, a Tokaji Borvidékről pedig a Holdvölgy, valamint a Basilicus Borkultúra Központ.

A motorosokat péntek délután – a tavalyi, jubileumi XX. autós Magyar Borok Útja Rallye fővárosa – Gyöngyös főterén Hiesz György polgármester köszöntötte. Szombaton, az Egri borvidék bebarangolása mellett a mezőnyt az egri Dobó téren Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő fogadta, aki Megay Róbert Péter főszervezőtől átvehette az I. Motoros Borok Útja Rallye fővárosa címet is. Ezt követően a lelkes tömeg vidám integetése mellett rendőri felvezetéssel motoros felvonulásra is sor került Eger belvárosában.

Az ismertebb indulók közül a legjobb eredményt Semmi-Kis Tünde kaszkadőr, a Miss World Hungary 2005 győztese érte el, aki tizedik lett. A ralin rész vett még többek között ifj. Albert Flórián, a Ferencváros volt labdarúgója; Rieb György, a zöld-fehér klub egykori elnöke; Stefano Favaro, a világbajnok Talmácsi Gábor korábbi menedzsere; valamint Kis Viktória „Wicca”, a H-Moto Team gyorsasági motorosa is.

A tombolajegyek bevételét az egész éves Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Program keretében idén a hajléktalanok egészségügyi szűrésére és ellátására fordítják a szervezők. Ehhez a nemes célhoz nem csak a tombola megvásárlásával, hanem a regisztrációs napon és a motorok leadásánál bemutatott kis Vespa makettek vásárlásával is hozzá lehetett járulni.

A rendezvény partnerei voltak a hazai Vespa vezérképviselet mellett az Autós Nagykoalíció, az OxyTeam Országos Sportmentőszolgálat, a H-Moto Team, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Már javában folyik a szervezése a XXI. az Autós Magyar Borok Útja Rallyenak. Az augusztus 26-28. között rendezett autós élménytúra (a motoros rali nagy testvére) a tervek szerint megkerüli a Balatont, és közben végigjárja a Móri, a Somlói, a Balaton-felvidéki, a Badacsonyi, a Balatonfüred-Csopaki, valamint a Boglári Borvidéket.

Ezúttal több olyan helyszínre is eljutnak a versenyzők, ahova az eddigi ralik során még soha. A verseny 2 estéje és a szállás ezúttal a tapolcai Hotel Pelionban lesz. A vasárnapi befutóra, ünnepélyes díjátadóra, valamint egész napos családi élményprogramra a tervek szerint a balatonfüredi Borhetek záró napján kerül sor.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük