EseményekMotoros találkozó

Jövőre Magyarországon a Vespa World Days

vespa world days 2018 4Június 14-17. között Észak Írországban, Belfastban rendezték meg az idei Vespa világtalálkozót, ahová a világ minden tájáról érkeznek a Vespa klubok.

Az ország fővárosában több mint 3000 Vespa tulajdonost regisztráltak a rendezvény résztvevőjeként, de rajtuk kívül még ezeszrszuám érkeztek vespások az Egyesült Királyságból és az Ír Köztársaságból erre az alkalomra. Az Egyesült Államoktól Indonézián, Ausztrálián, Mexikón, Kanadán és Kínűn keresztül az Európai Unió államain át a mediterrán régióig összesen 37 nemzet képviseltette magát ezen a hatalmas eseményen.

A látványos Vespa felvonulást a Causeway Coast zöldje és az Északi tenger kék színe keretezte, és a helyi lakosok tapsvihara és örömujjongása kísérte. A résztvevő vespások közül díjazták a legidősebbet, ami egy tökéletesen eredeti állapotú 1951-es Vespa Douglas lett, amin még mindig az eredeti pótkerék látható. 

A hagyományokhoz híven a Vespa World Days záróakkordja a Vespa Trophy díjátadója volt. A verseny egyfajta túraverseny, amit a Michelin céggel együttműködve szerveztek meg, és ahol a Vespa klubok tagjai különböző ellenőrzőpontokon jelentkeztek és pecsétet kaptak az utazókönyvükbe és fényképeket készítettek. 

vespa world days 2018 3A győztes ezúttal az olasz Vespa Klub verona lett, akiket a Vespa Club Morciano di Romagna követett a második helyen. A hdobogó harmadik fokára a Belgium’s Vespa Club Oostende tagjai kerültek. Különdíjat kaptak a Vespa Club Cyprus és a Vespa Club Oostende, míg az egyedül motorozó vespás díja idén először egy hölgyhöz került, aki a prágai Vespa klub tagja és több mint 6000 kilométert tett meg a robogóján Belfastig. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

A Vespa World Days a Vespa legenda ünnepe. A robogó, ami mára túlnőtte eredeti funkcióját, hogy csupán egy praktikus és olcsó közlekedési eszköz legyen, mára egy ikonná nőtte ki magát, amelyért több generáció is rajong. A Vespa, és a rajongók iránta érzett szerelme egyszerre született meg 1946-ban, és akkor alakultak az első Vespa klubok is. Mára 53 nemzeti Vespa klub van hivatalosan regisztrálva a Vespa World Klub tagjaként, és a több száz regisztrált helyi kis klubok tagjaival együt összesen több, mint 120 000 tagot számlál a világklub. 

 

vespa world days 2018 10A következő világtalálkotó 2019-ben Magyarországon kerül megrendezésre a Vespa Klub Magyarország szervezésében. További részletekről később számolunk be. 

vespa world days 2018 12

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük