MotorbemutatóMotorok

Még sportosabb az új Honda Forza 125

Honda forza 125 2018 1A 2015-ben bemutatott Forza 125-öt kifejezetten az európai robogósok igényeit szem előtt tartva tervezték a Honda mérnökei, így stílus, kisugárzás, teljesítmény és felszereltség terén is a legmagasabb színvonalat képviseli.

 

Átlagon felüli képességeinek és folyamatos frissítésének köszönhetően a vásárlók egyik kedvence az öreg kontinensen, erről tanúskodik, hogy már több mint 30 ezer példány kelt el belőle. Sikere persze borítékolható volt, hiszen kompakt, fordulékony és fürge mivoltából fakadóan játszi könnyedséggel cselezi ki a városi dugókat, ugyanakkor nagy hatótávolsága, remek időjárás-védelme és elismerésre méltó kényelme ingázásra is tökéletesen alkalmassá teszi.

Koncepciója a GT (Grand Touring), azaz túrarobogók komfortját és szállítókapacitását ötvözi a sportos gépek viselkedésével és kezelhetőségével, nem mellesleg a legújabb Honda-fejlesztések beépítésére is lehetőséget adott.

A kategória legkelendőbb modelljeként ismert Forza 125 még sportosabbá vált, és túraalkalmasság, valamint minőségérzet tekintetében is nagyot lépett előre. Idomzata és műszeregysége modernebb, ülés alatti tárolórekesze nagyobb lett, felszereltségi listáján pedig immáron elektromos mozgatású szélvédő és LED-es irányjelző is szerepel. Mindemellett két új, szemet gyönyörködtető színnel bővült a fényezések választéka és megjelent az extrák között a Smart Key-kompatibilis, 45 literes túradoboz. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Honda forza 125 2018 2Látván a Forza 125 elképesztő sikereit, a Honda mérnökei nem bolygatták a főbb részegységeket. Maradt például a könnyű manőverezhetőséget és nagy sebességnél is biztos útfekvést garantáló, kis tömegű váz, és nem nyúltak az egyhengeres, négyszelepes, kategóriaelső csúcsteljesítménnyel büszkélkedő erőforráshoz sem, hiszen tiszteletre méltó ereje dacára alig fogyaszt valamicskét – a hatótávolság eléri a 490 km-t. Ezt fejeli meg a páratlanul gazdag felszereltség, ami az intelligens kulcsot (Smart Key-t) és a két teljes értékű bukósisak befogadására alkalmas, ülés alatti tárolórekeszt is magában foglalja.

 

Ez tulajdonképpen máris elegendő a boldogsághoz, a hondások azonban nem álltak meg itt: ezentúl a kiváló időjárás-védelmet nyújtó, elektromos mozgatású szélvédő, a LED-es irányjelző és az analóg műszerek mellé helyezett folyadékkristályos kijelző is az alapfelszereltség része. Hogy a hétköznapi használat még könnyebb és élvezetesebb legyen, a Smart Key névre keresztelt intelligens kulcs immáron a 45 literes túradobozt is nyitja-zárja, az ülés alatti tárolórekesz befogadóképességét pedig 5,5 literrel megnövelték. Természetesen a modellt továbbra is a Honda olaszországi ultramodern gyárában, Atessában, állítják elő.

 

Honda forza 125 2018 3A fejlett műszaki alapokat körülölelő, frissített idomzat esztétikai szempontból is új szintre emeli a Forzát. Tervezője nem más, mint a lélegzetelállító NM4 Vultus alkotója, neki köszönhetjük a hangsúlyos, szemet gyönyörködtető vonalvezetést és magát az érettebb, kifinomult megjelenést.

A 2018-as modellváltozat éppoly elegáns és gyors, akárcsak felmenői, de még nagyobb használati értéket képvisel. Megjelenése modernebb, divatosabb, műszaki alapjait optimalizálták és számos olyan jelentős módosítást hajtottak végre rajta, ami még kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi a motorozást.

Honda forza 125 2018 5

Honda forza 125 2018 5

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük