MotorbemutatóMotorok

A legkisebb Harley megérkezett Magyarországra is – Street 750 sajtóbemutató

harley davidson street 750 2015 10Eddig csak Amerika Kapitány filmbéli hőstettei közben, illetve a amerikai, spanyolországi és indiai bemutatókon láthatta a nagyközönség az új Harley-t.

A hosszú várakozás után végre eljött a sokak által várt pillanat, és immár a magyarországi kereskedésekben is megtalálhatják a Harley-Davidson legújabb, és egyben legkisebb modelljét, a Street 750-et azok, akik eddig is érdeklődéssel figyelték az új jövevény sorsát.

A Harley-Davidson Budapest 2014. szeptember 19-én a motoros média részére szervezett bemutató keretében leplezte le a Street 750-et. A esemény házigazdája, Harsányi Levente sziporkázó poénjai és a lepel alatt megbújó Harley-ról ejtett bevezető szavai után eljött a nagy pillanat, és mindenki megcsodálhatta az új gépet.

A részletesebb műszaki paramétereket Rapkay Zoltán, a Harley-Davidson Budapest szervizvezetője ismertette. Ő már éles bevetés közben is megismerkedhetett a Street 750-nel, így elmondása alapján ízelítőt kaphattak a jelenlévők, hogy mi vár majd rájuk akkor, ha egy-egy teszt erejéig maguk is kipróbálhatják.

A Harley-Davidson Street 750 megjelenésében a Dark Custom stílusvonalat követi és emellett méreteivel, kialakításával egy új piaci szegmenst céloz meg. Az új célcsoport elsősorban a fiatalabb korosztály, akik lendületesek, agilisak és valami újra vágynak. Az új modell továbbá jó választás lehet nőknek, kisebb termetűeknek és kezdőknek is, mivel súlya és méretei miatt könnyebben kezelhető, mint az eddig a legkisebb Harley-ként ismert Sportster család tagjai.

A Street 750 alsó fordulatszám tartományokban is nyomatékos, fordulékony és fürge motor, melynek súlya csupán 206 kg, így a könnyű kezelhetőség garantált. Leginkább rövidebb távokra és városi közlekedésre alkalmas.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az új erőforrás 60 fokos hengerszögű, négyütemű, hengerenként négyszelepes, folyadékhűtéses, mellyel a 6 fokozatú váltó egybe lett építve úgy, ahogy azt egyéb márkák esetében már megszokhattuk. A 750-es blokk nem csak alsó fordulatszámokon teljesít jól, hanem akár 8000 percenkénti főtengely fordulaton is jól érzi magát. A V-Rod kistestvéreként emlegetett Street nem csak motorblokkjával mutat hasonlóságot a nagytestvérrel, hanem azzal is, hogy megjelenése vegyes érzelmeket fog kiváltani a Harley fanatikusokból.

Harley-t birtokolni egyet jelent azzal, hogy mindenki saját maga képére formálja kedvencét. A Street első ránézésre kompakt motornak mondható, olyannak, ami készen van.

A résztvevők egy rövid film megtekintése során bepillanthattak azoknak a lelkes tervezőknek a munkájába, akik a Street modellt megálmodták és megalkották. Nyilvánvalóvá vált, hogy a hagyományos Harley-k mintájára ez a motorkerékpár is kiválóan alakítható oldschool, vagy egyéb más irányzat szellemében, így ötvözve a múlt formavilágát a korszerű technikai megoldásokkal és anyagokkal. Ahogy a Harley tulajok megszokhatták az eddigi modellek esetében, a Street 750-hez is számos kiegészítőt kínál a gyártó, melyek segítségével mindenki saját ízlése szerint varázsolhatja különlegessé a gyári verziót.

A motoros újságírók lehetőséget kaptak arra, hogy testközelből is láthassák a Street 750-et. Persze, a mérvadók a majdani tesztek során szerzett tapasztalatok lesznek, de egy első üléspróba, a kezelőszervek és egyéb részletek szemrevételezése, rövid tanulmányozása minden bizonnyal meghatározó benyomást keltett, és meghozta mindenki kedvét ahhoz, hogy várja a tesztmotor által nyújtott élményeket egy hosszabb próba során.

Végezetül Dobai Attila, a Harley-Davidson Budapest igazgatója ismét kiemelte, hogy a Street 750 kimondottan városi használatra, illetve rövidebb utakra termett, és a fiatalokat célozza meg, mely nem csak csekély súlyával, hanem a Harley-Davidson kínálatában található modellek között a legkedvezőbb, közel 2 700 000 forintos árával is kedvez a majdani tulajdonosoknak.

Az ünnepélyes bemutatót követő napon a nagyközönségnek is alkalma nyílt megtekinteni a Street 750-et a Harley-Davidson Budapest által szervezett nyílt napon. A tesztmotor beélesítve várja a tesztelni vágyókat abban a reményben, hogy egyre többet fogunk látni belőle a hazai utakon.harley davidson street 750 2015 01harley davidson street 750 2015 02harley davidson street 750 2015 03harley davidson street 750 2015 04harley davidson street 750 2015 06harley davidson street 750 2015 07harley davidson street 750 2015 09harley davidson street 750 2015 11harley davidson street 750 2015 12

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük