fbpx

Saját motor teszt: Honda NTV 650 Revere

kovacs diana honda ntv 650 revere cimlapGondoltam 1 év és 4000 km után, írok egy kis beszámolót az én kis szerelmemről, hát ha valaki kedvet kapna ehhez a típushoz.

A motorról: Honda NTV 650 Revere (én Arnoldnak neveztem el, karakteres név egy karakteres motornak), 1988-as. Jómagam 163 cm vagyok és féltalppal, magabiztosan leér róla a lábam. Párom 187 cm és ő is kényelmesen tudja vezetni, így magasabbaknak is megfelelő lehet.

Amikor 1 éve motor vásárlás előtt álltam, igazából nem tudtam, hogy mit keresek. Sose volt előtte motorom, tapasztalatom se volt és persze még jogsim se. Rengeteg motort megnéztem, kipróbáltam, de nehezen tudtam véleményt formálni.

Mivel párom is nagy motoros, kicsit könnyebb helyzetben voltam, tudott tanácsot adni, hogy melyiket nem ajánlja és melyiket igen, viszont így se volt sétagalopp. Belegondoltam, hogy nem kis összeget fogok rákölteni magára a motorra, a jogsira és a felszerelésre is. Ha esetleg mellé nyúlok, nagyot bukhatok.

kovacs diana honda ntv 650 revere 1Aztán egyik nap mentünk a szerelőnkhöz és a mellette lévő kereskedőnél, akivel jóban volt, mutatott nekem egy motort, ami véleménye szerint érdekelhet. Tipikusan az az esett volt, hogy a szerelem talál meg téged és nem fordítva. Tökéletes volt magasságban és komfortban is.

A súlya rémített meg az elején kicsit, teletankolva 240 kiló körül van, de mindenki mondta, hogy majd hozzá szokok. A szerelő azt mondta, hogy átnézi és helyre hozza, amit kell a vásárlás előtt, így ugyan nem akkora lelkesedéssel, de rábólintottam, hogy legyen.

kovacs diana honda ntv 650 revere 2Az elején nagyon féltem tőle, az erejétől és a súlyától is, de most már áldom az eget, hogy hallgattam a szerelőnkre.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jávor Balázs
Jávor Balázs
2020 június 17. 17:11

Helló!
Nekem is NTV 650-em van és ez az ülés-átalakítás megfogott, mert kényelmetlen már középtávon is. Mondjuk én 182 cm vagyok. Mit és hol érdemes vele csinálni?
Köszi,
Balázs

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x