EseményekMotorverseny

Nagy bukás péntek 13-án

roadandride yamaha 0813 02A pénteki verseny szerencsés vagy éppen szerencsétlen módra 13-ára esett, igy ki ki saját megitélése és babonái alapján készült a versenyre.

A boxutcán nem látszott semmiféle megilletődöttség a dátumot illetően, az időmérők a megszokott jó hangulatban teltek. Ragyogó nyári napsütéssel fogadta a résztvevőket és szurkolókat a Hungaroring a Mol Dynamic Kupasorozat negyedik fordulóján.

A Horimoto Racing Team is szokás szerint képviseltette magát a versenyen. A csapat versenyzője, Majzik Ibolya már várta a izgalmasnak igérkező futamot, amely mindig extra kihivást jelent a maga 40 fős rajtrácsával, illetve azért is, mert az 1000-es és 600 mezőny együtt indul. Emelett Ibolya általában az egyetlen női induló a Yamaha kupában.

A reggeli szabadedzésen már biztatóan alakultak a köridők és Ibolya csak pár tizeddel volt lemaradva korábbi legjobb idejétől. A csapat az időmérőre már nagy elvárásokkal készült, de itt csak pár tizedet sikerült ismét lefaragni a szabadedzésen motorozott időhöz képest, mely végül a 20. helyet jelentette Ibolya számára a 36 fős mezőnyben.

A verseny végül kis késéssel indult, hiszen az előtte lévő Suzuki kupa elhúzodott több bukás miatt is. Ibolya jól kapta el a rajtot, de az első és a második kanyarban visszacsúszott a 23 helyre, majd utána körönként leküzdve a hátrányt, és előzve a többieket, a 17. helyig hozta fel magát a 9. körre. Közben a 7. körben sikerült közel 2 másodpercet javitani egyéni legjobb idején, majd ezt tartani tudta a 8. körben is.

Az utolsó körben már nagyon közel motorozott a két előtte lévő versenyzőhöz, akik közel 1-2 másodperccel lassabb köridőket teljesitettek, igy Ibolya már az újabb előzéshez készült. Sajnos eközben a hátsó, leggyorsabb kanyarnál egy versenyzőnek meghibásodotta motorja, és olaj került a pályára. Ennek jelzésére már nem volt ideje a pályabiróknak, mire Ibolya és az általa üldözött boly odaért. Sorozatban öt versenyző csúszott ki egymás után a sóderágyba, köztük harmaddikként a csapat női versenyzője is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A versenyt azonnal leintették, és igy végül a befejezett 9 kör alapján került sor eredményhirdetésre. A nagy sebesség és sok csúszó és repülő motor ellenére nem történt komolyabb baleset, bár a boxutcában nagy volt a rémület, amikor sorozatban öt versenyzőt vártak hiába a kockás zászlónál. Szerencsére nap végén az összes versenyző saját lábán hagyta le a pályát, bár ez a motorokról nem volt elmondható, az anyagi kár többeknél jelentős.

Igy telt tehát a péntek 13-a Hungaroringen. Szerencse is volt a szerencsétlenségben, öröm is volt a jó köridők miatt, és fáradtság jópár alakuló kék folt társaságában a nap végén. Ismét sok-sok tapasztalat, élmény és Ibolyának egy 10. hely a Yamaha 600-as kupasorozatban.

A lányok egyébként ismét jeleskedtek a márkakupákban. A Kawasaki ZX kupa 1000-es kategóriájában Kis Viktória 2.00.987-es köridővel a dobogó legfelső fokára állhatott. A Honda CBR kupában Jakab Zsófia a 17., Szamosi Petra pedig a 22. helyen ért célba. Gratulálunk minden versenyzőnek a szép eredményekhez!roadandride yamaha 0813 05roadandride yamaha 0813 04roadandride yamaha 0813 06roadandride yamaha 0813 03roadandride yamaha 0813 08roadandride yamaha 0813 07roadandride yamaha 0813 01

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük