fbpx
EseményekMotorverseny

Nagy bukás péntek 13-án

roadandride yamaha 0813 02A pénteki verseny szerencsés vagy éppen szerencsétlen módra 13-ára esett, igy ki ki saját megitélése és babonái alapján készült a versenyre.

A boxutcán nem látszott semmiféle megilletődöttség a dátumot illetően, az időmérők a megszokott jó hangulatban teltek. Ragyogó nyári napsütéssel fogadta a résztvevőket és szurkolókat a Hungaroring a Mol Dynamic Kupasorozat negyedik fordulóján.

A Horimoto Racing Team is szokás szerint képviseltette magát a versenyen. A csapat versenyzője, Majzik Ibolya már várta a izgalmasnak igérkező futamot, amely mindig extra kihivást jelent a maga 40 fős rajtrácsával, illetve azért is, mert az 1000-es és 600 mezőny együtt indul. Emelett Ibolya általában az egyetlen női induló a Yamaha kupában.

A reggeli szabadedzésen már biztatóan alakultak a köridők és Ibolya csak pár tizeddel volt lemaradva korábbi legjobb idejétől. A csapat az időmérőre már nagy elvárásokkal készült, de itt csak pár tizedet sikerült ismét lefaragni a szabadedzésen motorozott időhöz képest, mely végül a 20. helyet jelentette Ibolya számára a 36 fős mezőnyben.

A verseny végül kis késéssel indult, hiszen az előtte lévő Suzuki kupa elhúzodott több bukás miatt is. Ibolya jól kapta el a rajtot, de az első és a második kanyarban visszacsúszott a 23 helyre, majd utána körönként leküzdve a hátrányt, és előzve a többieket, a 17. helyig hozta fel magát a 9. körre. Közben a 7. körben sikerült közel 2 másodpercet javitani egyéni legjobb idején, majd ezt tartani tudta a 8. körben is.

Az utolsó körben már nagyon közel motorozott a két előtte lévő versenyzőhöz, akik közel 1-2 másodperccel lassabb köridőket teljesitettek, igy Ibolya már az újabb előzéshez készült. Sajnos eközben a hátsó, leggyorsabb kanyarnál egy versenyzőnek meghibásodotta motorja, és olaj került a pályára. Ennek jelzésére már nem volt ideje a pályabiróknak, mire Ibolya és az általa üldözött boly odaért. Sorozatban öt versenyző csúszott ki egymás után a sóderágyba, köztük harmaddikként a csapat női versenyzője is.

A versenyt azonnal leintették, és igy végül a befejezett 9 kör alapján került sor eredményhirdetésre. A nagy sebesség és sok csúszó és repülő motor ellenére nem történt komolyabb baleset, bár a boxutcában nagy volt a rémület, amikor sorozatban öt versenyzőt vártak hiába a kockás zászlónál. Szerencsére nap végén az összes versenyző saját lábán hagyta le a pályát, bár ez a motorokról nem volt elmondható, az anyagi kár többeknél jelentős.

Igy telt tehát a péntek 13-a Hungaroringen. Szerencse is volt a szerencsétlenségben, öröm is volt a jó köridők miatt, és fáradtság jópár alakuló kék folt társaságában a nap végén. Ismét sok-sok tapasztalat, élmény és Ibolyának egy 10. hely a Yamaha 600-as kupasorozatban.

A lányok egyébként ismét jeleskedtek a márkakupákban. A Kawasaki ZX kupa 1000-es kategóriájában Kis Viktória 2.00.987-es köridővel a dobogó legfelső fokára állhatott. A Honda CBR kupában Jakab Zsófia a 17., Szamosi Petra pedig a 22. helyen ért célba. Gratulálunk minden versenyzőnek a szép eredményekhez!roadandride yamaha 0813 05roadandride yamaha 0813 04roadandride yamaha 0813 06roadandride yamaha 0813 03roadandride yamaha 0813 08roadandride yamaha 0813 07roadandride yamaha 0813 01

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x