CsajokMotoros divat

PayPal – Eszik-e vagy isszák?

paypal fizetesAhogy a dolgaink haladnak, hamarosan már ki sem kell mennünk a lakásból ahhoz, hogy megejtsük az aktuális bevásárlást. De biztos mindenki hallott már arról is, hogy ez vagy az az ismerős milyen jó boltot csinált a neten valamelyik licitálós honlapon. A vásárlásnál pedig fizetni kell. Jobb, ha megbarátkozunk hát vele!

Tavaly júniusban kapcsolódott be Magyarország a PayPal nyolc éve töretlenül működő internetes fizetőrendszerébe, és szeptember óta már nem csak fizetni, hanem pénzt fogadni is lehet Magyarországon az internetes bankon keresztül. A sikeres céget négy éve magába olvasztotta az Ebay, és mostanra 55 országban használják az internetes vásárlók ezt a rendszert.

A PayPal nagy előnye az egyéb internetes fizetési módokhoz képest, hogy a rendkívül olcsó a tranzakciós díj – sőt, akár ingyen is használható. Éppen ezért lett népszerű az Ebay-n is, ahol sokszor kis összegű vásárlások zajlanak. Ezért van az is, hogy a legtöbb eladó ezt a fizetési módot preferálja az aukciós piactéren, sőt gyakran további kedvezményekkel jutalmazza, ha valaki így egyenlíti ki a számláját.

További előnye, hogy a szállítás költségét is csökkenthetjük vele. Amennyiben ugyanis utánvéttel – vagyis az áru átvételekor fizetve – szeretnénk kifizetni a megrendelt terméket, akár postán, akár futárral szállíttatunk, 500-1000 Ft-tal is nőhet a díj. Márpedig kis összegű vásárlás esetén nincs bosszantóbb, mikor a szállítási költség magasabb, mint maga az áru.

A fizetés PayPal segítségével egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. A rendszert úgy is hirdetik, hogy „fizess egyetlen e-maillel” – és tényleg. Még regisztrálni sem kell. Persze szükség van egy dombornyomott bankkártyára is (praktikus internetes vásárlás céljából egy új kártyát nyitni… biztos, ami biztos). Minden pénzküldés kevesebb, mint két perc, miután az áruház átirányít a PayPal.com oldalára. Ha mégis regisztrálni szeretnénk, elsőre elegendő a „Personal” számla nyitása, erről pénzt küldeni és fogadni is ingyen lehet. Ezután csak rá kell klikkelni a Send Money fülre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A PayPal fizetés menete

  1. Írd be a címzett e-mail címét, és az összeget, amit át szeretnél utalni! A legördülő menüből ne felejtsd el kiválasztani a megfelelő devizanemet! Ismét a menüből választhatod ki, hogy vásárlás okán vagy egyéb célból küldöd-e a pénzt. Ha szeretnél, megadhatsz tárgyat (subject) is az utalásnak, és írhatsz hozzá egy rövid üzenetet.
  2. A fizetéshez a PayPal rendszer a bankkártyádat fogja megterhelni. Ehhez a dombornyomott kártyán lévő adatokat kell megadnod. A PayPal népszerűsége azzal is magyarázható, hogy ezek az adatok soha nem kerülnek külső kézbe, mivel az adatokat nem az eladó, hanem egy biztonságos nemzetközi rendszer tárolja. Bővebben a biztonsági intézkedésekről a PayPal.com oldalán olvashatunk – angolul.
  3. Miután leellenőriztük, hogy az adatokat helyesen töltöttük-e ki, nyomjuk meg a Send Money gombot, vagy ha változtatni szeretnénk, az Edit gomb megnyomásával tehetjük ezt meg. Itt választhatjuk meg a postázási címet is, amire egyszerű pénzküldésnél, illetve ha azt már az áruház honlapján megadtuk, nincs szükség.
  4. Az átutalásról a címzett azonnal kap egy értesítést e-mailben.
  5. Ha a címzett még nem regisztrált a PayPal rendszerben, ahhoz, hogy a pénzéhez jusson, meg kell ezt tennie. Amennyiben már tag, csak egyszerűen belép az oldalra.
  6. Ezután az összeg címzettje eldöntheti, hogy innen továbbutalja a pénzt egy bankszámlára, vagy elküldheti egy másik címre. A PayPal számláról a pénzt 250 Ft-ért utalhatjuk át a bankszámlánkra alkalmanként. 25.000 Ft felett azonban ingyenes, ezért érdemes megvárni, míg egy nagyobb összeg összegyűlik.

Tudtad, hogy a CsamShop-ban is tudsz PayPal-lal pizetni?

Első alkalommal ez a sok tortúra félelmetesnek tűnik. Meg az is, hogy esetleg valami olyan adatot kérnek, amit véletlenül – mert nem értem pontosan – megadok. Később meg leshetem, hogy hova tűnt a pénzem a számláról.

Na erre jó, ha az ember csináltat egy dombornyomott kártyát valamelyik banknál, ahol manapság már szinte költsége sincs az ilyesminek, mert lepkehálóval fogják az ügyfeleket. Arra elhelyezem kezdetnek azt a 10.000 Ft-ot, amit ebben a hónapban amúgy is „agyatlan shoppingolásra” szántam.

Aztán próbából felmegyek az Ebay.com vagy az Ebay.de oldalra, kinézek valami olcsó licitálni valót, és belevágok a lecsóba. Hogy hogyan kell okosan licitálni, az már egy másik cikk témája lehetne, de ha sikerrel jártam, izgalommal a szívemben várhatom a postást, hogy mikor hozza már azt a Betty Boop-os ridikült, amin legutóbb majdnem 3 dollárt „spóroltam”…

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük