fbpx

Netről érkezik a robogó alkatrész

jaszmotor robogoalkatresz cimlapIdeális esetben pontosan tudja az ember, milyen alkatrészre van szüksége szeretett motorjához. Mi sem egyszerűbb ekkor, mint kiválasztani a megfelelő terméket egy webáruházban, s az otthon megfizethetetlen kényelméből megrendelni azt.

Ám ma már a piacon kevésbé járatos motorosoknak sem okozhat komolyabb fejtörést a robogó alkatrész beszerzése, hiszen bőséges kínálat, pontos leírás, szakmai segítség is rendelkezésre áll az interneten. Azokban a webáruházakban legalábbis biztosan így van, ahol ügyelnek a szakmai munkára.

Robogó hibák – ezekre is érdemes odafigyelni

Ha valaki nem ért valamihez, szerencsés esetben nem áll neki bütykölgetni azt. Nem így a kísérletező kedvűek, akik minden szakemberi figyelmeztetés ellenére is nekiesnek a motornak, ízekre szedve annak alkatrészeit.

Többen is egyet értenek abban, hogy a robogó szerelésének egyik legsarkalatosabb pontja jön el akkor, amikor a dugattyúhoz is hozzá kell nyúlni. E lépésnél, s kétütemű motornál például a gyűrűk szakszerű felhelyezése okozhat némi fejtörést. Ennek orvoslására már jó minőségű bemutató videót is találhatunk egy gyors keresés után.

Hasonlóan könnyű hibát véteni a kipufogó felszerelésekor is. Érdemes lehet szakember segítségét kérni a csavarok meghúzásának mértékét illetően, hiszen egy nem megfelelő módon rögzített kipufogóban olyan feszültség keletkezhet, mely előbb-utóbb problémához vezet.

A szakemberek a megfelelő hőértékű gyertya használatára is gyakorta felhívják a figyelmet. Érdemes tájékozódni e téren is, hiszen ha nem ideális a gyertya, idővel a dugattyú láthatja a kárát.

 

Lapozz tovább, ha érdekel a tökéletes megoldás!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x