fbpx

Édes kicsi kísértés – Piaggio Beverly 300

piaggio beverly 300 2017 55Ránézésre egy egészen életképes konstrukció. Nagykerekű, kényelmes ülésűnek kinéző, jó nagy tárolórekeszekkel, telefontöltési lehetőséggel, kipörgésgátlóval szerelt csodamasi.

Amikor elhoztam szóltak, hogy ha homokos helyre viszem, kapcsoljam ki a kipörgésgátlót, mert az ott rögtön belelkesedik, de egyébként szerintem jópofa találmány ez benne.

Tovább nézegetve a kinézetét a gurigának, egy jóképességű köztisztviselő ruházatával rendelkezik. Decens bordó, elegáns metálszürkével, fekete műanyagokkal, a logó mögött elegáns két színnel a felirat alatt. Nincs benne a vadállat olaszos divattizájnból, de a részletek miatt mégis elegáns összhatás, öltönyhöz, kosztümhöz passzolós, a lelkesedés pedig még akár ingázásra is megfelelő. A műszerfal három egymásba fonódó kör alakú kijelzője kellemes a szemnek.

Istenkirály pakolási helyek vannak benne, fakkok elöl apróságoknak a műszerfal alatt, ülés alatt buksitartók és még a doboz is ott van. A kesztyűtartó a gyújtáskapcsoló megnyomásával nyílik, ezt érdemes tudni, ha az ember bele is akar rámolni. Ebbe a kis jószágba belefér egy komplett hétvégi bevásárlás, és hogy teljes legyen az életérzés, az egész család is elférhet rajta. (Megvan, hogy az olaszok akár hárman, négyen is utaznak ezekkel a kis csodákkal?)

Műszaki adatok: Piaggio Beverly 300

Motor
egy hengeres, 4 ütemű
Hengerűrtartalom
278 cm3
Furat x Löket
75 x 63
Teljesítmény
22 LE
Hűtés
Vízhűtés
Első fék
300 mm tárcsa
Hátsó fék
240 mm tárcsa
Első gumi
110/70-16
Hátsó gumi
140/70-14
Hossz
2150 mm
Szélesség
780 mm
Tengelytáv
1535 mm
Ülésmagasság
790 mm
Önsúly
165 kg

A motor súlya a méretéhez és lelkesedéséhez képest normális, parkolni vele talán csak azért nehézkes egy picit, mert az ülés elég széles, és akinek ott rövidülés képződik lábügyileg, az lehet kellemetlen. A kereskedésben a kisebbik plexivel szerelten adták oda, ennek a teteje nekem pont szemmagasságra esett, így a látóteret pont kettévágta a finoman sötétített műanyag, és a plexi mögötti felnyitott bukóval való motorozás se esett jól, mert az összes szelet az arcomba tolta így. A nagyobbik plexivel biztos kényelmesebb.

A szerkezet megbízhatóan haladós, és nem csak látványra kényelmes masina. Az üléspozíció elég széles foteles, van egy pici háttámla is, ez egy kicsit korlátoz a többféle módon való helyezkedésre, de kifejezetten puha. Az utas részére a dobozon is található háttámla, és jól jellemzi a kényelmet, hogy az utasom majdnem el is aludt mögöttem a kellemes ringatózásban.

Nos, igen, a motor járása jellemzően puha, nagyon finoman úszik az úton, viszont utassal a bukkanókon már átüt a puhaság. Az autók közti kavirnyálásban elsőosztályúan tekeredik, fürgén teszi a dolgát abban, amire kitalálták: a városi túlélő haladós motorozásban első osztályú. Nagyon picike helyen meg tud fordulni!

Kilőni elinduláskor bír, kb. 70-80 km/óráig egészen lelkes, utána már megfontoltan szedi össze a 130 km/órát is akár. A fékjei kellemesen határozottak, de nem harapósak, azt gondolom a teljesítményhez tök jól hangoltak. A fogyasztása pofátlanul alacsony, 2 liter körül állt meg nekem általános városi forgalomban.

Szociális hatásai

  • Nahát, de cuki, aranyos,
  • a motorosok ritkán intenek,
  • a hozzá nem értők kisebb robogóként kezelik és meglepődnek az általa nyújtott teljesítményeken.

Kinek ajánlom

  • napi ingázáshoz,
  • elegáns ruhához,
  • kényelmes és fürge haladásra vágyóknak,
  • mindennapi társnak.

piaggio beverly 300 2017 56

piaggio beverly 300 2017 56

piaggio beverly 300 2017 56

piaggio beverly 300 2017 56

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x