EseményekHírekMotorkiállítás

Várva várt motoros szezonnyitó buli – Motor Show Budapest 2019

BMS 2019 35Immár két alkalommal is elmaradt az évek óta megszokott Budapest Motors Show, mely az AMTS rendezvénysorozat alkalmával volt megrendezve. A Hungexpo-n azonban tavaly és idén is nélkülöznünk kellett a motoros témájú kiállításokat, programokat. Azonban a Devils MC és a Rusty Rodderrs CC nem hagyta ennyiben a dolgot. Fáradságos szervezői munkával, hamvaiból felélesztve elhozták nekünk újra a motoros szezonnyitó kiállítást.

Az AMTS, szinte még téli időjárási körülményei, februári, március eleji időpontjai után mindenkit örömmel ért a hír, hogy a Motor Show Budapest május 4. és 5. között került megrendezésre, így igazán motoros időben, motorral érkezhettünk az eseményre. Ezen terveket rendesen keresztül húzta az időjárás, mivel egész hétvégén szutykos, esős és hideg időben zajlott az esemény. Sajnos, még az Ördögök sem mindenhatók, így a szervezés egyetlen változóját, az időjárást ők sem tudták befolyásolni.

Persze, ennek ellenére a többi összetevő stabil maradt, így a motoros rendezvényre joggal kiéhezett bikerek kaptak mindent, ami megillette őket. A Motor Show Budapest a Devils Börzék új helyszínén, a Tüske Csarnokban kapott helyet. A mélygarázs helyett azonban magában a csarnokban gyülekeztek a motorok és csodálóik. Azok, akik aggódtak a hely mérete miatt, hamar rájöttek, hogy feleslegesen tették ezt, mivel épp elegendő volt a kiállítók és a programok számára a csarnok küzdőtere.

Külön előny volt még, hogy a lelátók ülésein meg lehetett pihenni a sok mászkálás után. Az emeleti körfolyosón büfé és kultúrált illemhelyek, illetve ingyenes ruhatár tette komfortosabbá a hétvégi rendezvényt. A mélygarázs használata ez alkalommal ingyenes volt, bár délutánra már keresgélni kellett a szabad parkolóhelyeket, mert az eső miatt mindenki autóval érkezett. Volt ugyan pár elszánt motoros, aki nem sajnálta magát és motorját összekoszolni a szomorú időben, de ők tényleg kevesen voltak.

A kiállítók között megtalálhattuk a Hondát, Yamahát, Suzukit, Harley-Davidsont, BMW-t, MV Agusta-t, Ducatit és Vespát forgalmazó cégeket, de több, kisebb márka is képviseltette magát. Közöttük volt a Brixton, KSR, Malaguti, Niu, Servo is. Rengeteg elektromos jármű, így pl. a Zero Motorcycles is bemutatta modelljeit.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

BMS 2019 36Az EMAT versenye is itt kapott helyet, mely keretében szép számmal voltak kiállítva csodásan megépített egyedi motorok. Az ember nem győzte újra és újra jól megnézni őket, ha a szavazócédulán le akarta adni voksát az általa ítélt legszebbre, mert a választás nagyon nehéz volt. 

Szavazni lehetett még a legszebb Pin Up lányra is, akik hozták a régi korok stílusát. Ez a versengés az esemény társszervezője, a Rusty Rodders CC jóvoltából jött létre, akiknek még köszönhető az is, hogy néhány hot rod is megtekinthető volt a csarnokban. A rendesen megépített színpadon persze nem csak ők vonultak fel, hanem az élő zenét játszó zenekarok előadását is itt kapott helyet. Szombaton a Ducktails n’ Drapes és a Holy Chicks, vasárnap pedig a Naked Truckers és a Nemcsak Berry adta meg az alaphangulatot a motoros nézelődők számára.

A forgatagban persze voltak motoros kiegészítőket áruló standok is, így aki még nem szerelkezett fel az idei szezonra teljesen, beszerezhette a hiányzó kiegészítőket. Az összesen, kb. 170 kiállítót, gyártót, versenyzőt felvonultató Motor Show Budapest minden hazai motoros számára üdítő, szezon eleji programot biztosított, mely hangulatán még az esős idő sem tudta rontani. Reméljük, ez a motoros rendezvény is hagyománnyá válik, és évről-évre.

Az eseményen Edina számtalan riportot, videofelvételt készített, melyeket a youtube csatornánkon tudtok megnézni hamarosan.

BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36BMS 2019 36

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük