fbpx

Pannónián Pekingbe

pakshir1Vajon el lehet-e motorozni egy 41 éves oldalkocsis Pannónia T5-össel Kínába?

 

Hogy a választ megkapjuk, Vörös Csaba és Treszl Gábor 2006 júliusában nekiindult, és felkészítő jelleggel egy 9000 km-es túrát teljesítettek az említett kétkerekűvel Oroszországban. A két magyar kalandor az Urál hegységen túlra, Nyugat- Szibéria pereméig merészkedett el.

Arról, hogy mit akar a két srác a Pannóniával Kínában, már korábban is írtunk. A végső céluk, hogy 2008-ban az 1967-es évjáratú oldalkocsis Pannónia T5 típusú motorkerékpárral a végtelen Szibérián és a mongol Góbi sivatag homokján átkelve elérjenek Pekingbe, a XXIX. nyári olimpiai játékok helyszínére.

Az utazók úgy vélik, hogy az embert és gépet végsőkig próbára tevő küzdelmükkel hitelesen képviselik majd az olimpiai eszmét, és lelkileg segíthetik honfitársaikat az olimpiai játékokon. Szurkolni akarnak minden sportoló honfitársunknak, de mindenekelőtt szülővárosuk, Paks judosainak. Ha a világbajnok Braun Ákoséknak, csak egy pici pluszt is ad jelenlétük a lelátón, akkor már elérik igazi céljukat.

A paksi fiúk a hazautat is a Pannónia nyergében tervezik megtenni, így az útvonal teljes hossza mintegy 24 000 km-re tehető, melyet 4 hónap alatt próbálnak meg teljesíteni. Vállalkozásuk sikeres végrehajtása veterános sporttörténeti jelentősséggel bír. Ez idáig a világon senki nem tett meg ekkora távolságot veterán korú Pannóniával, se más magyar gyártmányú motorral, de más típussal is csak nagyon kevesen.

Mivel a túra teljesítése jelentős anyagi ráfordítást igényel, ezért a két motoros keresi merész tervükkel szimpatizáló cégek szponzori támogatását. Az indulás tervezett időpontja: 2008. június.

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x