fbpx

Elhunyt dr. Kováts Miklós fejlesztő mérnök

dr Kovats MiklosA Csepeli Motorkerékpárgyár volt gépészmérnöke 2013 decemberében tért örök nyugalomra.

 

 

Dr. Kováts Miklós nagyon sokat tett az elmúlt évtizedekben a magyar motorkerékpárokért, valamint fejlesztésük körülményeinek megismertetéséért.

Számos újságcikke mellett, könyvei jelentek meg, motorokkal kapcsolatos vándorkiállításokat állított össze, és előadásokat tartott a témában az ország több városában.

Autentikus műszaki tudását fáradhatatlanul próbálta átadni az érdeklődőknek, s 50 év munkáját elismerő aranydiplomát is kapott.

Pályafutását még 1958-ban kezdte, az akkori Csepeli Motorkerékpárgyárban, autó-gépészmérnöki diplomával. A vállalat megszűnéséig, kutatási- és gyártmányfejlesztési területen dolgozott.

Több ismert Pannonia-típus fejlesztésében vett részt. Később a Csepel Művek központi kutató-fejlesztő intézetében dolgozott, mint a tudományos osztály vezetője.

A központosított csepeli fejlesztések megszűnésével a Kismotor- és Gépgyárba került 1985-ben, ahol főkonstruktőri munkakört töltött be egészen a nyugdíjba vonulásáig.

Ezek után a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó külső munkatársa lett, hogy tovább folytathassa rendkívüli szakmai tevékenységét. Írt, fordított, lektorált, s munkatársai bizalommal fordulhattak hozzá, ha segítségre volt szükségük.

Dr. Kováts Miklós végső tiszteletadására, temetésére 2014. január 14-én 13 órai kezdettel, a Kispesti Öreg temetőben kerül sor. (Cím: 1196, Budapest, Zalaegerszeg u. 67-69.) – olvasható a Pannonia MGTSZ honlapján.

Forrás: Maróti Kávézódr Kovats Miklos-Magyar Motorkerekparok

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x