fbpx

A boldogság két keréken érkezik

boldogsag motoron erkezik sportsterEgy friss tanulmány eredménye szerint azok a nők, akik motorkerékpárjuk nyergében töltik szabadidejüket, boldogabbak és magabiztosabbak azoknál, akik nem motoroznak.

Az év elején, mint oly sokan, a nők is arra gondolnak, hogy az újévben sokkal teljesebb és boldogabb életet szeretnének élni. Ilyenkor kerülnek elő az önsegítő könyvek, a furcsa diétákról szóló cikkek és sokan online reklámokat böngésznek, és ezek segítségével próbálják megvalósítani újévi fogadalmaikat. De ki hitte volna, hogy a boldogság az utakon, motorozás közben jön el? Kevés nő elképzeléseiben szerepelt eddig ez a megoldás.

A nem rég megjelent kutatás eredménye kimutatta, hogy azok a nők, akik motorkerékpárjaikon róják az utakat, észrevehetően boldogabbak – mind magánéletükben, kapcsolataikban, és a hálószobában egyaránt – azon társaiknál, akik nem motoroznak.

„Mint a WomenRidersNow.com (WRN) alapítója, munkám során határozottan azt tapasztalom, hogy ez valóban így van.” – mondja Genevieve Schmitt. – „Mint a motoros nők egyik legmeghatározóbb szervezete, rengeteg történet érkezik hozzánk motoros csajoktól, és ezek ismeretében nyilvánvaló, hogy sokkal boldogabb, teljesebb életet élnek, melyet maximálisan élveznek.”

A Harley-Davidson megbízásából készült, motoros nőkkel foglalkozó kutatást a Kelton nevű nemzetközi közvélemény kutató cég vezette, mely felmérés során 2013. május 20. és 28. között 1013 néha, illetve rendszeresen motorozó, és 1016 nem motorozó, felnőtt amerikai nőt kérdeztek meg e-mail-en és online felületeken keresztül. Az eredmény világosan mutatja azt, hogy a motorozás nagymértékben javítja a nők önértékelését. A mért adatok is megerősítik a kétkerekűek további pozitív hatásait.

A megkérdezettek közül több mint kétszer annyian érzik magukat boldogabbnak – a motoros csajok 37 százaléka – és majdnem ugyanennyien elégedettebbnek – 35 százalékuk -, míg a nem motorozók esetében ezt csak 16 és 18 százalékuk mondhatja el magáról. Közel négyszer többen – a megkérdezett motoros nők 27 százaléka – érzi magát szexinek, míg a nem motorozók közül 7 százalék válaszolt igennel.

A felmérések szerint a motoros nők több mint fele (53 százalékuk) azt állítja, hogy a boldogság fő forrása náluk a motorozás, közel háromnegyedük (74 százalékuk) pedig hisz abban, hogy az élete javult, mióta elkezdett motorozni. „A motorozás egyfajta megnyilvánulása a szabadságnak, az önkifejezésnek, így a motoros csajok alapvetően boldogabban élik meg az így kitejesedett mindennapjaikat” – állítja Claudia Garber, a Harley-Davidson női motorosokkal foglalkozó részlegének igazgatója. – „Ezért az, ha megtanulsz motorozni, egy tökéletes ajándék lehet saját magad számára, és a legjobb döntéssé válhat, hogy valóra váltsd újévi fogadalmad, és ténylég boldog legyen a 2014-es esztendő.”

A tanulmány kimutatta továbbá, hogy a nők önbecsülésének pozitív megerősítésén túl a motorozás javítja a kapcsolatokat is. Ha ez párkapcsolattá válik, a motoros nők esetében a kommunikáció és az intim együttlét sokkal jobban működik.

A motorozó nőknél a megkérdezettek 60 százalékánál javult a kommunikáció, míg a nem motorozó nők 38 százalékánál megy csak könnyen a gond nélküli információáramlás. Továbbá az intimitásban, fizikai érintkezések esetében is a motoros nők több mint a fele, azaz 51 százalékuk az, akinek könnyű a helyzete nem motorozó társaikkal szemben, ahol csak 35 százaléknyi az, aki ezen a téren nem küzd nehézségekkel.

A stressz feszültséget tud okozni a másképp gondolkodók, eltérő szokásokkal rendelkezők között, de mióta a motoros nők több mint harmada (34 százalékuk) beszámolt arról, hogy miután elkezdtek motorozni kevésbé stresszesek, nem meglepő, hogy 50 százalékuk különösen elégedett az aktuális kapcsolatával.

A kutatás eredményei alapján elmondhatjuk, amit már eddig is tudtunk. Motorozni jó, és sok mindenen átsegít a közben szerzett pozitív élmények sokasága.

 

Neked hogy változtatta meg az életed a motorozás? Te is boldogabb vagy, mióta motorozol?

boldogsag motoron erkezik

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x