EseményekKultúraMotorokMotoros könyvMotoros túraMotorozás

Obsuszt Roland – A Rázósabb Úton

obsuszt rolandÚtikönyv? Motoros ponyva? Napló, vagy esetleg életmód tanácsadás? Csak nézőpont kérdése, hisz’ mindenki megtalálhatja benne amit keres, ahogyan én is megtaláltam azt túráim során.

Egy veterán merevvázas Harley-Davidson nyergében több mint 100.000 kilométeren és 34 országon keresztül hajszoltam a célom, az utazást. Ellátogattam Skandinávia motorépítő műhelyeibe, Csernobil sugárfertőzött területére, a bajkonuri űrközpontba pedig egészen egyszerűen bemásztam.

Sokáig gondolkodtam, vajon van-e értelme belekezdeni egy ilyen útikönyv megírásába. A bíztatások és a Wild Magazinban megjelent útleírások utáni pozitív visszajelzések aztán megerősítettek benne, igenis van. Most 9 hónap kihordási idő után megszületett A Rázósabb Úton, melyben 13 év kalandjai elevenednek meg.

Utam során sok nehézségbe ütköztem, de valahogy mindig arra kellett rájönnöm, hogy ezeknek célja és értelme volt. Ha nem fogy ki a benzinem a sivatag közepén, talán sosem találkozom Sylviával és Karstennel, a két német hippivel, akik akkor már 8 hónapja úton voltak.

Ha nem kell 2 napot eltöltenem a tarazi rendőrségen, sosem futok össze Ruszlánnal, aki egyedüliként épített Harley-val jár Kazahsztánban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha pedig Karstenék nem kapnak defektet a találkozásunk után 3 héttel, bizonyára ők sem találkoznak Ruszlánnal, és nem tudtak volna jót derülni sörözés közben a közös magyar ismerősükön.

Sok hasonló történet bontakozik majd ki, fény derül a mexikói szörny, a Chupacabra titkára, megismerkedhetsz az Európa peremén élő buddhistákkal, és kiderül az is, hogyan másztam be a világ egyik legszigorúbban őrzött űrállomására.

Tarts velem és fedezzük fel merevvázon a világot – hátfájás nélkül!

Somfai Péter, Wild Magazin alapító:

“Obsuszt Roland könyve nem csak szórakoztató útleírás, és nem csak ebbe a különleges világba enged bepillantást. Ennél sokkal több. Roland egyszemélyes felfedező úton járt – és példát mutatott. Példát mutatott azoknak, akiknek eddig csak a lelke moziján futott a saját túrafilmje. Példát mutatott azoknak, akiknek futurisztikus gondolat a szokásos útvonalak elhagyása. A léptéktől függetlenül, akár a szomszéd megyéről van szó, vagy Ázsiáról. Az üzenet: a saját határaidat Te is át tudod lépni, néha csak az első lökés a nehéz.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük