fbpx

Négy kerékről két kerékre

Rendhagyó módon kezdődött az idei tanév a Pető Intézetes gyerekeknek. A délelőtti évnyitó ünnepség után motorosok lepték el az intézet parkolóját. Császár Claudia (újságíró, fotóriporter) ötletének, és annak megvalósításának köszönhetően, közel hatvan mozgásukban korlátozott gyermek élhette át a motorozás élményét 2011. szeptember 5-én motoros társaink révén.

A nyolc kilométeres motoros felvonuláson olimpikonok, világbajnok sportolók, zenészek és színészek is részt vettek, így a lurkók együtt motorozhattak Kovács Istvánnal (KOKO), Talmácsi Gáborral, Gergely Istvánnal, Kovács Áronnal, Hajas Lászlóval, Szabó Győzővel, Szűcs Sándorral, Tóth Sándorral, Sípos Imrével, Müller Attilával, Uszkó Lászlóval, Molnár Imrével. Bebe, és Kustánczi Lia bár nem motoroznak, de szívesen vállalták, hogy az intézetben maradt gyerekekkel játszanak a Riding Trener-ekkel (motorvezetési szimulátor).

A felvonulás a Pető intézettől (BP. XI. Villányi út 67) indult, majd az Alkotás út – Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út útvonalon balesetmentesen haladt végig. A BRFK közlekedés rendészeti főosztályának motoros járőrei segítségüket felajánlva térítésmentesen biztosították az útvonalat, és ugyancsak térítésmentesen ment velük egy mentőmotor is a Mentőmotor Alapítványnak köszönhetően.

A Groupama Garancia Biztosító vállalta, hogy az összes utast, sofőrt, és motorkerékpárt térítésmentesen biztosítja erre az eseményre. Az indulás előtt a Honda Safety Hungary egyik oktatója tartott egy kis összefoglalót az utasoknak, és a motorosoknak, miként kell viselkedni egy ilyen speciális helyzetben. A felvonulás időtartama kb. ½ óra volt, de mind a sofőrnek, mind az utasnak egy életre szóló emléket jelentett.

A parkolóba visszaérve Talma még többször ment egy-egy kört a Honda SH 300 I típusú robogójával, mindig más kis utassal a háta mögött. Rengetegen jöttek aláírást kérni tőle, sőt volt olyan kisfiú is, aki a karjára kérte a dedikálást.

Ezután mind a motorosok, mind pedig kis utasaik emléklapot kaptak, és folytatódott a játék a Honda Hungary és a Shox motoros áruház jóvoltából kapott riding trenereken, melyek legügyesebbjei a három szponzor által készített ajándékcsomagokat vehették át e mindenki számára jelentőségteljes nap végén, amit remélhetőleg jövőre ismét átélhetünk együtt.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x