fbpx

Elmarad a női bajnokság hétvégi futama

hungaroring motoros2Habár a versenyzők már nagyon készültek a hétvégére, az ellenőrök szerint a Hungaroging alkalmatlan a motorverseny lebonyolítására.

A MAMS (Magyar Motorosport Szövetség) honlapján ezt olvashatjuk:

“Tisztelt Versenyzők és MAMS tagszervezetek!

Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy a 2011. szeptember 10-11. között a Hungaroringre tervezett Magyar Köztársaság Gyorsasági Motoros Bajnoksága a pálya licencének hiánya miatt elmarad.

A MAMS Sportszabályzata kimondja, hogy a gyorsasági szakágban kiírt élsport és kupa versenyek csak FIM vagy UEM licenccel rendelkező versenypályákon rendezhetők meg. Az UEM szakértője által elvégzett pályainspekció f. év szeptember 6-án megtörtént, és az erről szóló jegyzőkönyv szerint a pálya nem alkalmas motorversenyek rendezésére. A hétvégi verseny ezen sajnálatos okból kifolyólag elmarad.

Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézéseteket, illetve megértéseteket kérjük. Reméljük, hogy az októberi futamokig a jegyzőkönyvben jelzett hibák elhárítása megtörténik, és a 2011. október 1-2-ra kiírt verseny megtartható.

Üdvözlettel
Zólyomi Andrea”

Ebből persze azt gondolhattuk volna, hogy a Road and Ride futamai ettől még meg lesznek tartva, de sajnos azok is elmaradnak ezen a hétvégén. Ők ezt írták:
“Ennek fő oka, hogy a Forma 1-re módosított pálya bukóterek miatt új homologizációt kell igényelni a versenyek lebonyolításához. Ezt sajnos minden erőfeszítésünk ellenére nem sikerült megszerezni. Bízunk benne, hogy ez a dokumentáció rövid időn belül pótlásra kerül és meg tudjuk tartani a versenyeket.”

A Hungaroring honlapján pedig azt remélik, hogy a mai motoros nyílt nap kárpótol “minket” az elmaradt versenyekért. De szerintem sem a versenyzőket, sem a nézőket nem kárpótolja.

Én is azt remélem, hogy október első hétvégéjére ismét minden rendben lesz, és a versenyzők idén még egyszer kipróbálhatják magukat a versenypályán!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x