HírekMotorokMotorozás

Motorosbarát szalagkorlátokat helyeztek ki Bajna és Héreg között

Motorosbarát szalagkorlát Bajna-Héreg

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakértőinek kezdeményezésére indult programban modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat telepítenek az 1119-es út két kanyarjába Bajna és Héreg között.


Komárom-Esztergom megyében szerelték fel az első olyan motorosbarát szalagkorlátokat, amelyeket a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében helyeztek ki.

A HUMDA kiemelten kezeli a hazai motoros társadalom ügyeit, ezért is szervezett idén három ingyenes motoros vezetéstechnikai tréninget, szlalomversenyeket és közlekedésbiztonsági kampányokat. Sebestyén Peti is a HUMDA közreműködésével versenyzett a Supersport-világbajnokságon, emellett számos együttműködési megállapodás szolgálja a motorosok érdekeit.

Bajna és Héreg között helyezték ki az első, a HUMDA és a Magyar Közút együttműködésében felszerelt motorosbarát szalagkorlátokat. A korlátok a motorkerékpárosok által használt útvonalak környezetének biztonságosabbá tételét szolgálják. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakértőinek kezdeményezésére indult programban modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat telepítenek az 1119-es út két kanyarjába.

– A motorosbarát korlát lényege, hogy közvetlenül a talajszint felett is fut egy elem, ami meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, a korlát lábának csapódva súlyos sérüléseket szenvedjen. Örülünk, hogy ezt a kezdeményezésünket a HUMDA-val együtt tudjuk folytatni. Mi hagyományosan sokat teszünk a motorosok biztonságáért, három alkalommal is telepítettünk már speciális korlátokat és a Bajna-Héreg útvonalon motoros burkolati jeleket festettünk fel – ismertette Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A jövőben a HUMDA további ilyen szalagkorlátok kihelyezésében működik majd közre a motorosok által kedvelt útszakaszokon. A közlekedésbiztonság jegyében együttműködési megállapodást is kötött a HUMDA a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal is közösen dolgozik a közlekedésbiztonság javításán.

Sikeres volt Dodor kezdeményezése a héregi horrorkanyarban – VIDEÓ!

– A motoros társadalomra megalakulásunk óta kiemelt figyelmet fordítunk. A HUMDA nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonság javítására és a közlekedési kultúra fejlesztésére. Ezért is szerveztünk három helyszínen, 800 fő számára Mogyoródon, Zalaegerszegen és Máriapócson ingyenes vezetéstechnikai tréningeket, a tervek szerint jövőre még több helyen találkozhatnak majd a motorosok a HUMDA Moto Safety rendezvényével, de folytatni kívánjuk saját szervezésű ügyességi szlalom-versenysorozatukat is – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük