fbpx

Gál Lili motorversenyző az ország legtehetségesebb sportolói között

gal lili motorversenyzo5Gál Lili 15 évesen már nagyon sok mindent elért motocross- és endurocross versenyző pályája során, s megosztotta velünk eddigi tapasztalatait, életfelfogását. Sőt, a közelmúltban nyerte el a MOL Tehetségtámogató Program pályázatát, s beválasztották az ország legjobb 90 tehetséges sportolója közé.

Gál Lili motocross- és endurocross versenyző, aki 2012 óta rója a nehezebbnél nehezebb pályákat versenyszerűen (MAMI TEAM Fehér csapat), mit sem veszítve a lelkesedéséből. Ez meg is látszik az eredményein, hiszen sokat olvashattatok már róla a Csajok a motoron magazin oldalán is.

Megkerestük Lilit, hogy jobban megismerjétek, s hogy ennek a fiatal lánynak a sikerei jó példát szolgáltassanak mindazoknak, akik esetleg kacérkodnak a motorversenyzés gondolatával.

Hány évesen ültél először motoron, s hogyan szerettél bele?

– Szerintem már 2-3 évesen a motoron ültem – ilyen közegben nőttem fel, fiú barátokkal és motoros nagybácsikkal.

Hogyan jött a versenyzés ez életedbe?

– Apa és a barátai által. Úgy látták, amellett, hogy tetszik nekem ez a sport, érzékem is van hozzá. Persze engem is izgatott, hogy milyen lehet más gyerekekkel együtt, egy pályán motorozni.

gal lili motorversenyzo6Emlékszel, milyen volt az első versenyed?

– Nagyon fura volt a sok fiú között egyetlen lányként motorozni, és persze nagyon fárasztó is, de természetesen hatalmas élmény is. Jó emlék!

Hetente mennyit, illetve hol szoktál gyakorolni?

– Motoros edzésem általában heti 1-2 van. A versenyektől és az időjárástól függően, legtöbbször a közelben edzünk. Azonban ha kell, kicsit többet is utazunk egy nedvesebb, vagy éppen homokosabb, esetleg agyagosabb talajért. Minden pálya más terep, de minden terephez tudni kell alkalmazkodni. Ezen kívül mindennap edzek. Futok, úszok, kerékpározom vagy éppen erőnléti edzést tartok.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x