CsajokTetkó a csajokon

Ne tetováltass magadra nyilakat! – műtétnél rosszul jöhet

mutet tetovalasEgy 24 éves fiatal srácnak majdnem súlyos problémát okozott, ugyanis egy „play”, vagyis „lejátszás” szimbólum volt a mellkasára varrva, ami kicsit megzavarta a fölötte álló orvosokat…

A fiatalembert jobb oldali légmellel szállították kórházba, s rögtön kiírták másnapra műtéti beavatkozásra. Szerencsére, a vizsgálat során figyeltek fel valamire…

… mégpedig arra, hogy egy nyíl, vagyis egy „play” jel van a férfi mellkasára tetoválva. Akkor esett le a orvosoknak, hogy mivel ilyen nyilakat szoktak a műtéteknél használni, nagy baj lehetett volna belőle.

A sebészeknek ilyen, s hasonló nyilakkal szokták jelölni a beavatkozás helyét – bár az tény, hogy egy precízen elkészített tetoválás nem hasonlítható össze a filctollal rárajzolt jelekkel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hiszen a képen is látható nyíl, amelyet filccel készítettek, nem úgy néz ki, mint ami oda van varrva. De, hogy a csavaros gondolatmenetet folytassuk – a tetoválás is lehet „nem precíz”, azt imitálva, mintha csak oda lenne hirtelen rajzolva a nyíl.

mutet legmell tetovalas

Ebbe belegondolva, nem árt átrágni magában az embernek, tetováltasson-e magára egyáltalán bármilyen formában nyilakat…

Páciensünknek abszolút szerencséje volt, mert a műtétre előkészítő csapat felfigyelt erre az egész dologra, ami miatt baj is történhetett volna.

Erről az egész esetről egyébként a BMJ folyóirat azzal a céllal számolt be, hogy felhívja a sebészek figyelmét arra, mindig legyen náluk egy ellenőrző lista, amin végigmennek a beavatkozás megkezdése előtt. Muszáj mindenféle módon kiküszöbölni a lehetséges félreértéseket!

Forrás: origo.hu
Fotó: alfa.It, BMJ

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük