fbpx
CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Ekime6: Anyum nagyon nem akarta, hogy motorozzak

horvath emese nikolett 1Anno Nővérem 4-5 éves korában kapott egy kisebb motort Apumtól. Nem tudom milyet pontosan, de mikor már tudta kezelni, Apámnak már nem volt elég a két lába, biciklivel tudta csak tartani az iramot a testvéremmel.

Mikor egy árokba borulás után eltört tesóm keze, Anyum kiutálta a pár utcával odébb lévő garázsba a kis mocit. Még 10 éves koromban is megvolt, Apum ígérgette, hogy majd azon tanulok meg én is motorozni, de Anyám teljesen ellene volt és el is adták fél éven belül. A szomszéd kisfiúnak. Akit az apja tanított utána rajta. Banyek…

Majd 3 év múlva Apum gondolt egyet a haverjával és mindketten vettek egy CBF 600-ast, mert occó és majd együtt róják az utakat. Mindig méregettem a gépet, nagyon tetszett és ennek örömére Apum meglepett egy Honda Dio-val, amitől Anyám megint sikítófrászt kapott, meg követelte a jogosítványt hozzá, de lusta voltam és amúgy is csak a környéken a kis utcákban mászkáltam vele. No meg amortizáltam magunkat folyamatosan az esésekkel. Két nyár után Anyu ezt is kiutálta a vállalkozásunk telephelyére. 7 évig nem láttam viszont…

Anyum nagyon nem akarta, hogy motorozzak, de mindig mondogattam, hogy csak legyek 21 éves és én akkor futok is a suliba korlátlant tenni.

Emese profilja a fórumon

2011 tavaszán, mikor 20 éves lettem, Apum hazaállított egy Yamaha Viragoval. Kis 125-össel. Mert hogy épp akkoriban rebesgették a B125-öt és gondoltuk majd azzal megpróbálkozok. Vicces, hogy 2010 őszén Apum autósiskolát is nyitott, szóval adott volt a lehetőség konkrétan ingyen. No de akkor már kibírom azt az 1 évet és irány a korlátlan!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

horvath emese nikolett 22 hónap alatt mindenből levizsgáztam. KRESZ után 1 hetem volt megtanulni, hogy miképpen is kell a tanulós GSX-szel menni, mert a kis chopperrel nem sok rutinom volt, csak amennyit mentem sutyiban Apummal. Max 500 km-t. A lényeg, hogy két napig a rutinpályát gyűrtem a 30-35 fokban, egy élmény volt! Főleg, hogy a motor is egy romhalmaz volt és mindig lefulladt a melegben.

A legtöbb biztatást a Páromtól kaptam. Mikor már sírógörcsöm volt attól, hogy nem megy a megfordulás és mindig eldöntöm balra a motort, akkor jött oda és mondta, hogy ismét csináljam és menni fog. Még a saját motorját is oda merte adni, pedig végignézte a szerencsétlenkedéseimet.

Most ott tartok, hogy az első évben még a Viragot használtam, majd lett a GS500E-m. Kb. 30-35 000 km van mögöttem, ami csak túrázásból tevődött össze az elmúlt 2-3 évben. De a legjobb az egészben, hogy van kivel megosztanom ezt és együtt élvezni a motorunk adta szabadságot!


Küldd el te is a motorossá válásod történetét az email címünkre, és ha felkerül az oldalra, egy Csajok a motoron pólóval ajándékozunk meg.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

ekime6

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x