fbpx
Házi barkácsKiemeltMotorokMotorozás

Ragaszkodó emlékek, avagy amit a matricák eltávolításáról tudni kell

matrica eltavolitasa 4A pusztán esztétikai célú matricák mellett sok, inkább praktikus, vagy kötelező célból felragasztott öntapadós címke is lekívánkozik idővel a motor fényezéséről, melyek eltávolítása különleges figyelmet igényel.

Ilyenek lehetnek az autópálya matricák, egyéb úti matricák (pl. Grossglockner emlékmatrica) tankpad-ok, felületvédő, de az idők során megkopott fóliák, esetleg utólagosan felragasztott szélterelő elemek.

Sokunkban ott a vágy, hogy kedvenc motorunkat feldíszítsük úgy, hogy azzal egyedivé tegyük megjelenését. Vannak, akik extra felszereléseket vásárolnak, és évről évre így alakítják gépüket, így biztosítva a folyamatos megújulást.

Vannak, akik az egyszerűbb és olcsóbb megoldást választják arra, hogy kitűnjenek a tömegből, és matricákkal, öntapadó felülettel rendelkező díszítőelemekkel ragasztják tele a lakkozott, fém, illetve plexi felületeket, de olyanok is akadnak, akik a fényezett elemeket igyekeznek megóvni a karcolásoktól. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy ezeket nehezebb nyomtalanul eltüntetni, mint egy sasos oldaldeklit, vagy koponyás visszapillantó tükröt, melyeket egyszerűen le lehet szerelni, ha meguntuk.

A korábban ismertetett bogáreltávolítási technikák a matricák esetében nem használhatók, bár egyes mozzanatok átfedésben lehetnek a két művelet között. A matrica eltávolítása nem egyszerű, így az „odamegyek, és hipp-hopp lehúzom, oszt jóvan” megoldást felejtsük el. Ez a módszer még frissen felragasztott dekor cucc esetében sem válik be.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

matrica eltavolitasa 5A legjobb esetben is, – amikor még nincs régóta a helyén, nem kapott sok hőt, nem keményedett meg – kell az odafigyelés a lehúzás megkezdéséhez. Célszerű mindenféle kaparóeszközt elfelejteni, és maximum a körmünket használni. Persze, nem árt, ha nem épp előtte vágtuk le. Lányok előnyben, bár a műköröm is felejtős.

A művelethez vagy válasszunk egy kánikulai napot, – előtte persze pár órán át hagyjuk melegedni a felületet – vagy hajszárítóval melegítsük fel a matricát és környezetét, így az azt rögzítő ragasztóréteg rugalmas lesz, és könnyen enged majd. Használhatunk hőlégfúvót is, de csak ésszel melegítsünk vele, mert ez egy hajszárítónál magasabb hőt képes fújni, ami károsíthatja a fényezést, plexit, műanyag felületeket.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x