fbpx

Újabb híresség patinás motorja kerül kalapács alá

steve mcqueen indan arveres 8922542 A híres filmszínész, Steve McQueen 1934-as Indian Sport Scout-ja nem mindennapi ritkaság. Ezt a modellt először 1934-ben mutatták be, mely a korábbi típusokhoz képest már újfajta első villával, korszerűbb karburátorral és könnyűfém ötvözetű hengerfejekkel rendelkezett.

A „Gray and Keeley” gyűjtemény egy újabb gyöngyszeme cserél gazdát a közeljövőben, melyet jelenleg a Bonhams Autumn Stafford aukciós ház árverési ajánlatai között találhatnak meg a régi motorok iránt rajongó gyűjtők. A motor váza két részből állt, mely első és hátsó rész össze volt csavarozva. Az ily módon erősebbé és merevebbé vált egység a módosítás miatt csak közel 7 kilogrammal tette nehezebbé az egész gépet az akkoriban már sikeres, 101 Scout modellnél. A Sport Scout először 1937-ban, Daytona versenypályáján söpörhette be első győzelmét.

A Bonhams, motorkerékpár kollekcióért felelős vezetője, James Stensel elmondta: „McQueen autóinak és motorjainak sok irigye van, sok gyűjtő szeretné őket magáénak tudni. A nem csak a filmvásznon, hanem a versenypályákon is sok sikert elért legenda kedvenc motormárkája az Indian volt, és a sok modell közül ez, a most árverésre kerülő darab volt igazán a szíve csücske.

A 750 köbcenti hengerűrtartalmú motor a 30-as évek legsikeresebb Indian modellje volt, melynek jelenlegi becsült értéke 23 000 000 és 27 000 000 forint között van. Csak néhány jármű büszkélkedhet ilyen lenyűgöző tulajdonosi előélettel, mint McQueen motorja. Úgy gondolom, hogy egy ilyen gépet igazán érdemes megszerezni, és birtokolni.”

A Bonhams Autumn Stafford árverése 2015. október 17-18-án lesz a „The Classic Motorcycle Mechanics” show keretein belül Angliában, Staffordshire városában.

steve mcqueen indan arveres 8922541

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x