Hírek

Mi lesz a motorosokkal, ha leesik a hó?

homotor 1981 chrysler sno runner 1Álmodni sem lehet szebbet, mint amikor a december hóeséssel köszönti a karácsonyra készülődőket. Egyedül a motorosok nem örülnek ennek az új időjárási körülménynek.

Biztos szentségeltek hétfő reggel azok a motorosok, akik úgy tervezték, hogy a reggeli muinkábamenős forgalmat kétkerekűjük nyergében fogják leküzdeni. A “hirtelen” lezúduló hó bizonyára keresztbe húzta a számításukat. Azért az idézőjel, mert azért decemberben nem annyira meglepő ha havazik.

A hó gyönyörűen beteríti és fehér palástba burkolja a szürke utcákat. Ennél már csak az lenne még szebb, ha ez az időjárási körülmény nem okozna őrült dugókat a nagyvárosokban. A tapasztalatlan sofőrök és a téli gumi hiánya óhatatlanul torlódásokat okoz a forgalomban.

A lefagyott, jégbordás utak pedig kimondottan balesetveszélyesek a motorrral közlekedőknek, így azoknak, akik nem tették le, eljött az idő, hogy téli álomba helyezzék kedvenc vasukat.

homotor 1981 chrysler sno runnerDe akkor vajon mi lesz most tavaszig? Hogy fogjuk átvészelni a következő 1-2-3 hónapot motor nélkül?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Azoknak, akik krosszmotoroznak, a tél egy újabb kihívás a terepen. Csak alaposan be kell öltözni és már mehet is a móka. És persze vannak jégmotorosok is, de ahhoz ennél a mostaninál sokkal hidegebb kellene és nagy, egybefüggő jégpáncél, ami a mi éghajlatunkon nem sűrűn fordul elő.

Vannak még a snowmobilok: olyan hójárók, amelyeket a motorkerékpárokhoz hasonlóan alakítottak ki, csak kerekek helyett sítalpakkal látták el őket. Egy ilyet gyártott például az amerikai Chrysler cég is még 1979-ben.

homotor 1981 chrysler sno runner 2A kis egyhengeres csónakmotorral hajtott járgány a moped és a snowmobil szerelemgyereke. Igazi felnőtt játékszer. Ha elfogy az út, csak leemeled a pickup hátuljáról és már mehetsz is meghódítani a hegyet…

Annak, hogy már réges rég levették a termékpalettáról nyilván oka van… lehet,hogy valójában mégsem volt ez olyan jó ötlet, és egyébként is az autók biztos jobban jövedelmeznek a csillagos márkának.

Te láttál már ilyet?

 

Képek: bringatrailer.com, Chrysler Corporation

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük