EseményekMotoros túra

Anya-lánya túra a HUMDA tréningre

RabócsiRing Humda tréningEz a mostani kirándulás kicsit több aggódással járt, mivel velünk jött a saját motorján a lányom is. Volt már pár nagyobb túránk együtt családilag, mégis mindig kettős bennem az érzés ilyenkor, akár előttem, akár mögöttem gurul.

Szeptember 5-én rendezték az idei harmadik, és egyben utolsó HUMDA Vezetéstechnikai tréninget Máriapócson, a RabócsiRingen. Mi csak a Hungaroringen és most tudtunk részt venni, de számomra ez a kettő is nagy élmény volt.

HUMDA 1.0 Közlekedésbiztonsági nap, Hungaroring

A Hungaroringre egy jó kis csapat alakult ki, ismerős és nem ismerős csajokból. Vegyes társaság lett, a huszonéve motorozó profitól az egy hónapja motorozó kezdőig.

Ketten Hortobágyról indultunk kora reggel, és az M3-ason találkoztunk a másik 3 lánnyal. Gyors üdvözlések után megbeszéltük a sorrendet és a népek nagy csodálkozására útnak indult az ötös. Az autópálya nem túl izgi, de azért néha szentségeltem a rajta lévő kátyúk miatt.

Mivel a tréningről már többször is írtak mások, így nem szaporítanám a szót róla. A legnagyobb élmény mindannyiunknak a nagy pálya volt a végén, főleg ha nem fogtunk ki egy előttünk lassan haladót.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Utána viszont irány haza. Ketten siettek, így ők előre mentek. Maradt egy kis hármas, akik bár kb. 20 éve ismerjük egymást, de az együtt motorozás még sose jött össze, hisz itt volt a kezdő motoros.

Sorrend tisztázás után nekivágtunk a szépen belassult teli M3-asnak. Alig vártuk már a tiszafüredi lehajtót, főleg hogy oldalról egyre feketébb lett az ég. Végül megúsztuk szárazon Hortobágyig. A sötétben viszont hol közelebb, hol távolabb jöttek a villámok. Ijedtünkben gyorsan be is vettünk némi stresszoldó pálinkát aperitifként a vacsora előtt aztán egy rövid dumcsi után mindenki ment aludni.

HUMDA 3.0 Közlekedésbiztonsági nap, RabócsiRing

A máriapócsi tréningre megint egy nappal előtte indultunk, most egy környékbeli barátnőmmel és a lányommal. A szállásunk megint Hortobágyon volt, mivel Ildi barátnőm is jött másnap velünk. 6 óra után már dideregtünk is az úton a találka pontig, ahol már várt minket a másik két lány.

A tréning teljesen másképp volt felépítve mint az előző. Hosszabbak voltak a pályák, több idővel. Az elméleti képzés csak a végén volt. Nagyon tanulságos és hasznos volt most is. 20 éves “A” kategóriás jogsis múlttal is nagyon jó döntés volt részt venni, hisz tudjuk, a jó pap is holtig tanul és a legjobbaktól érdemes tanulni igazán.

Nekem ez a mostani kirándulás kicsit több aggódással járt, mivel velünk jött a saját motorján a lányom is. Volt már pár nagyobb túránk együtt családilag, hárman motoron+ utasként a kisebbik lány. Mégis mindig kettős bennem az érzés ilyenkor, akár előttem, akár mögöttem gurul.

Egyfelől látom, hogy figyelmes, ügyes, szépen veszi a kanyarokat is, tartja cipzár alakzatot, stb., másrészt viszont féltem nagyon a vadak miatt, a többi közlekedő baromságai miatt meg még sorolhatnám miért. De borzalmasan büszke vagyok rá, hogy majd 16 évesen egy TZR 50-nel gond nélkül végigcsinálta a túrát és a tréninget is.

Remélem a jövőben is sokat tudunk még együtt menni!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük