fbpx

Más vagyok, ha nem vagyok más? Avagy mennyire tolerálják a motorosok a másságot? – FRISSÍTVE a WIMA Hungary álláspontjával

leszbikus motorosIgazából a címben felvetett kérdés költői, hiszen a szexuális irányultsága mindenkinek a magánügye. Kivéve persze, ha ez mások életére negatív hatással van.

A motorozás alapvetően macsó dolog. Nem véletlenül van a filmekben is mindig kihangsúlyozva az izmos, erős, fekete bőrruhás férfi alakja, ha motorozásról van szó. Persze a másik oldalon – főleg a vígjátékokban – megjelennek a meleg motorosok is, akik ugyancsak fekete bőr cuccban, szakállasan egymással táncolnak. Lásd Kék Osztriga bár!

Habár a saját ismeretségi körömben nem tudok olyan motoros férfiről, aki a saját neméhez vonzódik, hallani már hallottam ilyenről. A létezésüket mi sem bizonyítja jobban, mint ez a fórum, és ez a honlap. Biztos van több is, de őszintén szólva nem merültem el mélyebben a témában.

De vajon mi a helyzet a motoros nők szexuális érdeklődésével?

Bizonyos férfiasnak mondott sportágak esetében (kézilabda, foci, vizilabda) közszájon forgó dolog, hogy a sportoló nők az átlaghoz képest nagyobb számban vonzódnak a saját nemükhöz. Felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a motorozással, hiszen motorozás is férfiasnak mondott elfoglaltság.

Annak idején, mikor a Krapeknők nevű motoros baráti társaság egy csajos motoros túra után megalakult, és kitaláltuk ezt a nevet, nem is gondoltuk, hogy lesz olyan, aki számára a név félreérthető. Pontosabban nem gondoltunk arra, hogy a számunkra vicces, ironikus név, ami pusztán annyit takar, hogy egy férfiasnak gondolt hobbi hozott minket össze, de lám, a nők is motorozhatnak, másnak mást jelenthet.

Volt ebből félreértés, volt is olyan jelentkező, akiről később kiderült, hogy számára hiánypótlónak tűnt a kezdeményezés, és megörült, mikor meghallotta, hogy létezik egy Krapeknők nevű női motoros társaság. Neki egyértelmű volt, hogy a név a tagok szexuális beállítottságára utal.

Később, miután 2006-ban elindítottam a Csajokamotoron.hu oldalt, igyekeztem felvenni a kapcsoatot külföldi női motoros szervezetekkel is. Így merült fel a lehetősége annak, hogy Magyarországon megalapítsuk a Women’s International Motorcycle Association, vagyis a WIMA magyar tagklubját. Mikor a nemzetközi elnökkel leveleztem a részletekről, az a benyomásom támadt, hogy valójában ez egy meleg motoros klub nőknek.

Habár ezt nyilván sehol nem reklámozzták, a nemzetközi klub 2006-os alapító okirata szerint szívesen látnak minden motoros nőt, akár meleg, akár nem, és az is a sejtésemet támasztotta alá, hogy a klub szerepel például ezen az angol oldalon, ahol a londoni meleg sportklubokat sorolják fel.

Mivel én nem vagyok meleg, és az általam ismert motoros nők sem voltak azok, akkor úgy döntöttem, hogy mégsem lenne jó ötlet tagnak lenni egy meleg motoros klubban heteroként.

Persze az idők változnak, 2011 óta Magyarországon is van már WIMA tagklub, sőt idén a nemzetközi motoros találkozójuk éppen Magyarországon lesz. A magyar klub tagjai 300 WIMA tagot várnak a világ minden tájáról júliusban.

Mivel a motorozás a szabadságról szól, és a szabadság nem csak a végtelen országúton való száguldást, hanem a szexuális szabadságot is jelenti, a meleg motorosok – legyenek nők vagy férfiak – bőven elférnek a motorosok társadalmának színes palettáján. És mivel a motorosok jó emberek – a szélsőséges megnyilvánulások kivételével – nem érdekli őket, hogy ki honnan jött, ki milyen motorral jár, és ki kit szeret. Mindenkit motoros testvérükként fogadnak el.

 

Címlapfotó: Cracked.com

 

Lapozz tovább a WIMA Hungary elnökének leveléhez!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x