fbpx
EseményekMotorverseny

Kiss Viki idén visszatér a versenypályára

h moto team 2018 2Immár lehullott a függöny minden titokról, így pontosan tudható, hogy kikből áll 2018-ban a H-Moto Team, valamint az, hogy a versenyzők mely bajnokságokban állnak rajthoz az idei szezonban.

A csapat ebben az évben több fronton fog bizonyítani: Györfi Alen visszatér egykori sikereinek helyszínére, az Alpok-Adria sorozatba, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám Németországban, a nagy visszatérő Kis Viktória a hazai pályákon, míg a legifjabb korosztály képviseletében Szilárd Zalán, valamint a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar a magyar-cseh-szlovák kispályás utánpótlás bajnokságban húzzák majd a gázt. Jó hír, miszerint ettől az évtől kezdve a H-Moto Team egyre nagyobb szerepet vállal a környezettudatos elektromos motorozásban is.

Lassan befejeződik a H-Moto Team versenyzőinek idei felkészülése, és az utolsó nagy nekirugaszkodás előtt a csapat tagjai a Bara Hotelben tartott sajtótájékoztató keretein belül mutatkoztak be a nyilvánosságnak. Ezúttal változtattak a téli alapozáson, hiszen Spanyolország helyett volt, aki a távoli Katarban, versenyekkel, míg mások a hazai edzőtermekben és terepen készültek az idei megmérettetésekre.

Amíg tapasztaltabbak közül Győrfi Alen ismét visszatér Közép-Kelet-Európa legerősebb sorozatába, az Alpok-Adria Bajnokságba, ahol a Supersport 600-as kategóriában szeretné megszerezni a bajnoki címet, addig Kovács Bálint ismételten a német nemzeti bajnokság, az IDM futamaival együtt rendezendő GSXR Suzuki Cup futamain indul.

h moto team 2018 12A tavalyi szezonhoz hasonlóan Kakuszi Ádám a szintén német szervezésű ADAC KTM Cup sorozatban igyekszik minél jobb eredményt elérni, míg Kiss Viktória a Magyar Bajnokság és Kupa 600-as kategóriájában tér vissza az aszfaltra egy Yamaha R6 nyergében. A fiatalok közül Szilárd Zalán, a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar pedig a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság cseh-szlovák-magyar sorozatának különböző kategóriáiban áll majd rajthoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kelemen Krisztián, a csapat tulajdonosa elárulta, a 2010 óta íródó történetük most egy újabb irányt vesz, és a különböző életkorú motorosok versenyeztetése mellett ismét valami új útra szeretnének lépni a magyar motorsportban. Fájó szívvel, de tudomásul vette, hogy a tavalyi csapatból többen immár máshol folytatják, ám természetesen sok sikert kívánva nekik, immár előre tekint.

„Folyamatosan a megújuláson dolgozunk, éppen ezért átalakítottuk az úgynevezett Speed-Up programunkat, melynek végső célja egy olyan motoros generáció kinevelése lett volna, akiknek esélye lehetne a különböző világbajnokságokig eljutni, és inkább a motorozás jövője, a környezettudatos elektromos motorok világa felé szeretnénk nyitni. Ám ez a jövő, és nekünk a jelennel is foglalkoznunk kell, hiszen a mellettünk kitartó versenyzőket a lehető legjobb tudásunkkal szeretnénk a lehető legjobb szerepléshez segíteni.

Egyrészt bízom abban, hogy a versenyzéshez idén visszatérő Kis Viktória az általunk épített Yamaha nyergében bizonyíthatja a hazai versenyeken, hogy egyáltalán nem felejtett el motorozni, másrészt az egész telet a katari nemzetközi bajnokságban végigversenyző Kovács Bálint képes lesz a rendkívül erős német mezőnyben kellemes meglepetést okozni az ezresek között. Ha minden összeáll, akkor közel harminc futamon indulhat, amivel megszerezheti azt a rutint, hogy egy-két éven belül ott lehessen az IDM Superbike kategóriájának mezőnyében” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

A szakmai munka irányítása a tavalyi évhez hasonlóan idén is Rizmayer Gábor kezében lesz. A H-Moto Team sportigazgatója – aki korábban versenyzőként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt – úgy véli, a kisebb létszámnak is meg lesznek a maga előnyei 2018-ban.

„Sok minden változott a csapatnál erre a szezonra, de abban biztos vagyok, hogy idén jobban előtérbe kerülhetnek az egyéni képzések, mivel kevesebb versenyzőre kell odafigyelni. A másik nagy változás, hogy a tavalyi alkalmi spanyol edzőtáborok helyett idén Kovács Bálint például a téli hónapok alatt gyakorlatilag egy egész szezont tudott teljesíteni a katari bajnokságban. Az ott megszerzett önbizalom, valamint a tapasztalat, ami a sok kilométerrel jön meg a számára, mindenképpen meg fog az idei teljesítményén látszódni.

De a többi versenyzőnknek sem lesz oka panaszra. Hamarosan Olaszországba látogatunk, ahol az ADAC KTM Cup felkészítő tábora lesz, ahol Kakuszi Ádám is felveheti a tempóját, illetve a kicsik is kapnak még lehetőséget a szezon előtt formába lendülni. Terveink szerint a szezon során idén is edzővel pályázhatnak a futamok között, ami egyértelműen segíti majd, hogy tovább fejlődjenek. Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vágunk bele a 2018-as idénybe, és a csapatvezetés nevében megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy versenyzőink elérhessék az idei szezonra megálmodott céljaikat” – fogalmazott Rizmayer Gábor.

h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12h moto team 2018 12

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x