HírekKultúraMotoros történelem

WIMA – Motoros nők nemzetközi szervezete

louiseA WIMA-t  (Women’s International Motorcycle Association) 1950-ben Louise Scherbyn alapította az Egyesült Államokban, így ő lett szervezet első elnöke is. Meghaladta a korát, mert 1930-ban, amikor motorvezetésbe kezdett, abszolút szokatlan volt egy nő kétkerekű járművel az úton.

Az első gépe egy hatalmas Indian Scout volt. A második világháború alatt sok nemzetközi kapcsolata jött létre. Hamarosan megszületett a motoros nők nemzetközi egyesületének a gondolata. 1958-ban kilenc lelkes motoros nő (Hollandiából, Angliából, Németországból és Svájcból) alapította meg a WIMA-t Európában. Ebből később nemzetközi csoportok jöttek létre.

Az egyik „ősanya” Ellen Pfeiffer (1931.12.19.-2001.03.11.) volt, a WIMA alapítója Németországban, és az első német WIMA elnök. Ambiciózus és nagyon sikeres volt, első német nőként részt vett gyorsasági-motorversenyeken.

Huszonöt év intenzív szervezeti munka után 1983-ban átadta a megbízatását Floh Petit-nek, aki már 1978 óta a könyvelést és a hivatalos levelezést végezte az európai WIMA-nak. Ellen továbbra is rendszeres és elkötelezett résztvevője volt a nemzetközi WIMA találkozóknak, mindegy milyen messze tartották a szülővárosától. Ellen Pfeiffer 69 éves korában hunyt el. A nemzetközi WIMA létrehozta az Ellen Pfeiffer emlékérmet, mellyel minden évben kitüntet egy motoros hölgyet.

Floh Petit a könyvelői munkát az európai WIMA-ban még 18 évig végezte, fáradhatatlan One-Women-Show volt ez. Az összes szervezeti feladatot egyedül küzdötte le. Később testvére, Sascia nyújtott neki segítséget, aki ez idő alatt is egyedül motorozott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Floh végül a cseh találkozón egyértelműen belátta, hogy ezt a felelősségteljes beosztást egy csapatnak kell átadnia. Ő azóta, mint International Treasurer (nemzetközi pénztáros) munkálkodik egyedül és a világméretű nemzetközi pénzügyi eseményekért felelős.

2001-ben megalakult Csehországban a WTM (Wima Team München). Ez négy müncheni nő, akiknek a szívét már sok évvel ezelőtt elrabolta a WIMA. Az új német elnök asszony Verena Reindl. 2002 óta végre honlapja is van a WIMA-nak, amin részletes információk vannak a tagságról, és a nemzetközi találkozókról. A következő évben például hozzánk igen közel, Türingiában rendezik majd meg a motoros nők nemzetközi összejövetelét.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük