fbpx

Húsvét hétfőn fénykoncert két motorossal: Jelenések lézerfény koncert St.Martinnal a Fényszínház előadásában

fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 4Köztudott, hogy St. Martin régóta motorozik, valamint a tesztpilótánk, Csömör Hermina is, aki ennek az előadásnak a megálmodója, a lézer látványok megtervezője.

Gyere el, és varázsolódj el egy nagyszerű fény élményben: 2016. március 28-án, este 7 órakor Budapesten, a Rózsafüzér Királynéja templomban, a Thököly út 58 szám alatt. Nagyszerű húsvéti meglepetés lehet ajándékba is akár egy színházjegy, mondjuk locsolás helyett.

  • Jegyek online: http://tixa.hu/jelenesek_fenyszinhaz,
  • Jegy házhoz szállítás Budapest területén 2 db-tól: Vörös Gábor 06 30 940 6692

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. Hisszük, hogy a fény jelenléte különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. A lézergrafikák megalkotója Simon András grafikus művész, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó, és különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája.

Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki már régóta álmodik arról, hogy a lézerfényt templomban, szakrális helyszíneken is szerepeltesse. Ez az előadás elsőként Miskolcon a Szent Anna templomban került bemutatásra Szarvas Péter atya szíves közreműködésével. Imáink mindig meghallgatásra találnak.

Az előadáshoz csatlakozott St. Martin, aki csodálatos zenei alkotásaival emeli tovább az előadás fényét, melyben a lézer segítségével szinte láthatóvá válik a hang. A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújtanak a léleknek.

Jelenések című előadásunkban feldolgozzuk a Miatyánkot, multimédiás és lézeres eszközökkel. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították. Bízunk benne, hogy a nézőinket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítjük.

A Fényszínház 2013 elején alakult, hiánypótlóként betöltve az űrt, amit a planetáriumban megszűnt Lézerszínház hagyott maga után. Egyedülálló fény-látvány élménnyel és erőteljes színpadképekkel várja nézőit, valamint mindazokat, akik hisznek a magyar kortárs fény-, zene- és színházművészet megkérdőjelezhetetlen létjogosultságában.

Biztosak vagyunk abban, hogy előadásainkat nemcsak színházi környezetben, hanem szabad tereken, alternatív helyszíneken is bemutathatjuk, ugyanis remekül érvényesülnek a látnivalók a tágabb dimenziójú nyílt térségekben, szakrális helyszíneken, így akár templomokban is. A Jelenések című előadás pünkösdi bemutatója Európa legmagasabb Mária szobránál, Hercegszántón lesz következő alkalommal látható.

További információk:

 fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 1fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 2fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 3fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 5fenyszinhaz jelenesek husvet 2016 6

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x