fbpx

Kezdő motoros vagy de pályáznál?

Kissné Kerék Anikó Ancsy pályázás

– Ha a versenyzést szeretné kipróbálni valaki, milyen lehetősége van egy kezdőnek, egy lánynak, egy kis köbcentisnek?

Ancsy: Magyarországon sajnos nem sok. Főként lányként. Vannak amatőr kupák, illetve versenyek, a kis köbcentis motoroknak indítják a futamokat a Mami-kupán például, de teljesen kezdőként én nem javaslom, hogy egyből versenyzésre adjuk a fejünket.

Előtte azért meg kell tanulni a pályán való motorozást, a zászlókat, közlekedési morált a pályán, stb. Ha ezek már jól mennek, van azért bőven rendezvény itthon is, amin el lehet indulni teljesen amatőrként is. Érdemes nézni a MAMS oldalát is, a pályamotorozás oldalát is, a sportmotor oldalát is.

Külön azt, hogy valaki lány, nem igen nézik, ahová van pénzünk benevezni, és nyilván meg van a motorozási tudásunk is hozzá, akkor ott indulunk, ahol szeretnénk. Nyilván a józan ész határai között. Fiúk között motorozunk általában, de nem szokott ezzel probléma lenni.

– Vannak-e külön női pályanapok, versenyek?

Ancsy: Egy pár évvel ezelőtt volt még csak csajoknak itthon is külön futam, Kupa és Bajnokság is, de aztán a kevés induló miatt ez befuccsolt. Sajnos, pedig jó kezdeményezés volt Örülök, hogy én még tudtam ott motorozni.

Egyébként külföldi szervezésű nyílt rendezvények, versenyek mindig vannak, ahol külön mehetnek csak a csajok versenyt, ezt általában a Speedladies szervezi vagy Michael Fiala. Mindkét rendezvény jó, nem a leglassabb amatőr csajok motoroznak itt, de bárki elindulhat, mert a lányok nagyon odafigyelnek egymásra és sosem szokott gond lenni.

Idén mindkét szervezőnél több futam is volt, a legtöbb sajnos külföldön, de azért elérhető távolságban lévő pályákon. Ők szoktak jönni többször Magyarországra is, a Pannónia-ring oldalán lehet nézni mindig, mikor van rendezvényük nálunk. Ilyen esetekben nagyon jó az internet, itt mindig minden infó fent van.

Annyit még tudni kell, hogy a külföldi szervező általában drágábban adja a pályanapjait, de ennek is mindig utána kell nézni, mert mindig vannak akciók is. A más külföldi, távolabbi országok külön női bajnokságait nem említeném, ha vannak, mert azok már nem igazán amatőr motoros csajoknak szólnak.

 

Lapozz a következő oldalra!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x