fbpx

Kezdő motoros vagy de pályáznál?

Kezdő motoros pályázna

– Mit szólnak a fiúk a pályán a csajokhoz? Segítenek? Akadályoznak? Netán rossz szemmel nézik, ha egy nő motorozik?

Ancsy: Ó, egyáltalán nem, sőt, szerintem nagyon is örülnek, ha sokan vagyunk motoros csajok a pályán és feltartjuk őket (nevet)…

Viccet félretéve, tényleg jó szemmel néznek ránk, bár azt nem tudom, hogy csípik e valójában, ha egy lány mondjuk elveri őket a motorversenyen, viszont nekünk, csajoknak ez nagy élmény. Mert azért valljuk be, ez a sport még mindig inkább a férfiak sportja, nem a nőké. De egyre többen jönnek pályára motorozni nők is szerencsére, remélem ez a jövőben is így marad.

Látod, én két gyerek mellett sem hagytam abba és nagyon élvezem Csak ésszel kell csinálni és akkor minden jó lesz. Igaz, én tényleg nagyon amatőr vagyok, de a lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk, aztán ha faragunk le a másodpercekből, az még nagyobb élményt ad! Ki kell próbálni!

– Milyen felszerelés kell a pályázáshoz?

Ancsy: Ez nálam roppant kardinális kérdés, főként hogy két gyerek vár haza, mint anyukájukat. Nagyon fontos és el is várják a megfelelő bőr ruházatot a pályákon, mindenhol. A nélkül fel sem mehet senki motorozni. Nagyon fontos szerintem a megfelelő bőr kesztyű, zárt bukósisak, minimum karbon, vagy karbon kevlár anyagból, mert a műanyag sisakok erre a célra alkalmatlanok, nem védenek jól!

Az egyik legfontosabb szintén a gerincvédő, és a mellvédő is. Én kombit hordok, ami mell és gerincvédő is egyben. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Többségük Magyarországon is elég jó áron beszerezhető. Megfelelő védőfelszerelés nélkül tilos versenypályára menni, hiszen más nem tud minket megvédeni egy esetleges esésnél!

– Milyen technikai háttér kell a pályázáshoz, a pályákon adnak-e segítséget, van-e szerviz, vagy saját szerelőt kell vinni, ha valami gáz van?

Ancsy: Nekem nagy szerencsém van, mert a férjem is versenyszerűen motorozik és ő mindig mellettem van, de a legtöbb lánynál ez így van, hogy barát, vagy apuka, anyuka jön segíteni. Elkél a segítség, mert egyedül motort emelőre tenni, gumi melegítőt a gumikra tenni, tankolni, állítgatni a motort, szerelni, ha kell, nem könnyű dolog.

Persze nem megoldhatatlan, de jobb, ha van segítségünk, aki ért is ahhoz, amit csinál. A pályákon mindig van személyzet, sportbírók is, mentők a legtöbb pályán, tehát ha bármi gond van, van segítség bőven. De a pályamotorosok is mindig segítenek a másikon, ha gond van. Nagyon jó légkör van a paddock-ban mindig.

Szóval csajok bátran a nyeregbe és találkozzunk a pályán!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x