fbpx

Kezdő motoros vagy de pályáznál?

kezdo palyato 02Nem ritka, ha egy lány úgy kezd motorozni, hogy nem chopperben vagy túramotorban gondolkodik, hanem kifejezetten a sportmotorokba lesz szerelmes. Mi a teendő, ha valaki kezdőként versenypályám is kipróbálná magát?

– Ha valaki kezdőként sportmotorban gondolkodik, s pálya-motorozni szeretne, milyen motort ajánlasz neki?

Ancsy: Igazából ez mindenki pénztárcájától is függ, hogy milyen motort tud, illetve vesz meg pályamotorozásra. Van, aki tart motort utcára is és külön a pályamotorozásra is. Mivel ugye versenypályára nem kell lámpa, a tükrök sem, és a legtöbben pályaidommal mennek pályára motorozni, stb.

Persze ez mind pénztárca kérdése is. Én sajnos nem kis motorral tanultam meg az alapokat a pályamotorozáson, ezért mindenképpen azt javasolnám, aki teheti, hogy 50-125 cm3–es motornál nagyobbal kezdésként ne menjen a pályára, és mindenképpen kis pályán kell elkezdeni megtanulni a pályamotorozást.

– Ha nem csak utcán (vagy utcán egyáltalán nem) akarja használni, hol tudja gyakorolni a motorozást?

Ancsy: A pályamotorozásra most már Magyarországon is egyre több helyszín van, ahol lehet jó oktatóktól és nagyon sok jó hasznos információt megtanulni a pályamotorozásról, annak rejtelmeiről. Ha megvan rá az anyagi oldal is, mivel ugye szinte minden pénzbe kerül itthon is, akkor mindenképpen javaslom, hogy kérjük ki oktató segítségét, mert a későbbi fejlődésünkre nézve ez nagyon sokat jelenthet.

Ancsy: először egy GS 500-ason motorozgattam

Főként, ha valaki életében nem motorozott versenypályán, csak utcán. A versenypálya teljesen más, mint a közút. Szabályok persze itt is vannak, és azokat be kell tartani, mert úgy tudunk biztonságosan motorozni a többiekkel együtt.

Magyarországon több pálya is alkalmas a tanulásra: Kecskeméten, a gokart pályán mindig van motoros oktatás és motorozási lehetőség, de ott van még a Hungaroring, a Pannónia-ring, a Kakucs-ring, Euroring, Kalo-ring is, csak hogy néhányat megemlítsek. A weboldalukra keresve mindig fel szokták írni, ha van oktatás, és ott lehet mindig érdeklődni, mi mennyibe kerül, és hogy egyáltalán hogy működik ez az egész.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x