EseményekMotoros találkozó

IX. Lightos motorostalálkozó, Pilisjászfalu

pilisi lightos 2009 24Ahogy közelgett a hétvége, és egyre nagyobb lett a sürgés-forgás a Sólyomfészekben. Motorok jöttek, mentek, a 10-es út kaptatóin, siettek a dolgukra. Valami nagyon készült Piliscsaba és Pilisjászfalu között az elmúlt héten.

Augusztus első hétvégéje, már a kilencedik éve a Pilisi Sólymok Motoros Klub által megrendezett motoros találkozóról szól itt a Pilisi hegyek között. Második éve új helyszínen, a Sólyomfészekben rendezik meg a bulit. A három napos rendezvénysorozatra idén is már csütörtök este elkezdtek gyűlni a sátrak. Vannak már törzsvendégek, akik az első pillanattól szeretnének részt venni rajta, volt, aki külön sátrat hozott a motorjának, és külön egyet magának.

 

Pénteken munka után értem oda, bár négy éves kislányom – aki már déltől ott volt párommal – felhívott, hogy „anya, nem kell jönnöd, mert olyan sokan vannak itt, és nem fogsz tudni magadra vigyázni”! Mi tagadás, eddig is kíváncsi voltam, de a beszélgetés után alig fértem a bőrömbe. Ahogy odaértem kislányom egy szimulátor előtt ült, és robogót vezetett. Épp csak egy pillantás erejéig méltatott figyelmével, majd közölte, hogy előre kell néznie, különben nekimegy valaminek.

Az árusok már kipakoltak, a színpadon „stendup” komédiás nevettette a közönséget. Végig sétáltam a 66-os útnak elnevezett széles aszfalt úton, mely tele volt vásárosokkal. A tetováló szalontól a vattacukroson keresztül, a mobil lőtérig, volt ott minden, mi motoros szemnek-szájnak ingere. Az étel-ital sátorban a fizetési eszköz a „sólyomtojás” volt, melyet a bejáratnál lehetett megváltani – nagyon tetszett az ötlet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!Kisvártatva gyermekem is előkerült, és előállt számomra megdöbbentő kérésével, miszerint bólogatós kutyát szeretne, hogy felrakhassa a lábbal hajtható kismotorja elejére. Döbbenetemet nem tudtam leplezni. Hol látott ilyet? Megkapta. Mire eljött az este, megérkeztek a mini Quadok is minden gyermek örömére. A sötét sem volt akadály mert a hatalmas lámpa oszlopok nappali fénnyel árasztották el a területet, és szemmel láthatólag, rajtam kívül nem kezdett fáradni senki.

A Bed Rock Band koncertjére mulatott a közönség, melyet a Napfénypresszó követett fokozva az amúgy sem lapos hangulatot hajnalig. A szombat „lightosan” indult. Motorblokk dobáló versennyel, a pocketbike-verseny elődöntőjével, Polski toló versennyel. Délben Mátyás atya megáldotta a motorjainkat. Ezután az egyik kedvenc műsoromat csodálhattam, a Bobcat bemutatót. A kis földmunka gép úgy táncolt a zenére, mintha csak erre találták volna ki. A gyerekek sikítoztak örömükben a látványtól, a közönség tombolt. Fantasztikus volt a hangulat.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük