EseményekHírekMotoros találkozó

Italian Bike Week 2023 nem feledkezik meg a gyökereiről

Italian Bike Week 2023 Lignano sabbiadoroAz Italian Bike Week második kiadásának zárómérlege egy átütő siker képe: a motorosok, turisták és rajongók közül közel 50 000 látogató vett részt az elmúlt hétvégén Lignano Sabbiadoróban (UD) megrendezett motoros eseményen. A rendezvény négy napja alatt több mint 1200 ingyenes bemutatótúrára került sor, amelyeken a fő motorkerékpár-gyártók legújabb Adventure és Off Road modelljei voltak jelen a legtehetségesebb customizerekkel együtt.

Motorosok, rajongók, egyszerű turisták: Lignano Sabbiadoro (UD) turisztikai osztálya szerint az elmúlt hétvégén (szeptember 14-17.) 48 000 látogató vett részt az Italian Bike Week 2023 rendezvényen. A nyár végi motoros rendezvény második kiadása, a Biker Fest International szeptemberi mellékága Olaszország és Európa minden tájáról fogadta a motorosokat, nemcsak Ausztriából, Belgiumból, Horvátországból, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Magyarországról, hanem még Finnországból, Észtországból, Lettországból, sőt Libanonból és Kuvaitból is érkezőket regisztráltak.

Lignano, az amerikai író, Ernest Hemingway szerint “Olaszország Floridája”, visszatért, hogy eljátssza az “Adria Daytonájának” szerepét: az esemény végső mérlege átütő sikert mutat, és nem csak mennyiségi szempontból. Massimo Brini, Lignano önkormányzatának turisztikai tanácsosa “stratégiai eseményről” beszélt, hogy kiemelje azt a vezető szerepet, amelyet az IBW mostanra Friaul-Venezia Giulia turisztikai “láncában” és a kétkerekű ágazatban is betölt.

Brini maga is jelen volt pénteken, a kermesse második napján, 12 órakor, amikor a Nagyszínpadon a szalagátvágási ünnepségen hivatalosan megnyitották az IBW 2023-at. A színpadon a helyi és regionális hatóságokkal (köztük Mauro Bordin, az FVG Regionális Tanácsának elnöke és Laura Giorgi, Lignano Sabbiadoro polgármestere) együtt a rendezvény védnöke Sonia Malisani (korábbi Miss Tourism Italy 2023 és hazánk képviselője a Miss Tourism World 2023 nemzetközi versenyen), a Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) képviselője Giuliano Gemo és Fausto Ricci, a MotoGP korábbi sztárja és a GP of Nations 1984 győztese, az 1988-as Európa GP bajnoka, Fausto Ricci is megjelent.

Még több kép az Italian Bike Week 2023-ról a galériában

A díszvendégek a szervezők, Moreno és Micke Persello kíséretében a MotoClub Sabbiadoro standjához vonultak, akik kora reggel óta részt vettek az Enduro Moto-Therapy foglalkozásokon. A Lignano Sabbiadoro Tagliamento Rotary Club és három regionális intézet együttműködésével született kezdeményezés célja, hogy a fogyatékkal élő fiúk és lányok megtapasztalhassák az Off Road izgalmát két keréken, lehetőséget adva nekik, hogy “feltöltődjenek” érzelmekkel a nyeregben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Italian Bike Week 2023 Lignano sabbiadoro

Az off-road volt az egyik fő fókusza az Italian Bike Week-nek, egy olyan eseménynek, amelyet minden bizonnyal áthatott a Custom kultúra, de erősen az off-road felé orientálódott, annak minden lejtőjén. Az IBW “off-road” szellemiségét fejezi ki például a Demo Rides új arculata, amely a Biker Festhez képest elhagyja az aszfaltot, hogy a koszt, a sarat és a port keresse.

Több mint 1200 ingyenes tesztet hajtott végre a hétvége során a jelenlévő 14 motorgyártó (Aprilia, Beta, Brixton, Honda, Husqvarna, KTM, Malaguti, Moto Guzzi, Motron, Rieju, Sherco, TM Racing, Triumph és Yamaha), akik Lignanóba hozták legújabb Adventure, Enduro, Cross és Scrambler modelljeiket, némi kitérővel a naked, túra és modern klasszikus kategóriákba.

A karmoskerekeknek szentelt “játszótér”? Az Off Road Aréna, egy 155 000 m²-es terület, ahol minden tudásszintre alkalmas földutak találhatók, a fő (jó 7 km hosszú) pálya egy legendás verseny, a 12 órás Enduro különleges tesztjének útvonalát követi. Szombaton és vasárnap éppen ez a pálya volt a MotoClub Sabbiadoro által szervezett Enduro Days színhelye: lehetőség a közönség számára, hogy élvezze a tereprali versenyek egyedülálló látványát, de a profi versenyzők és az amatőrök számára is, hogy egy legendás pályán engedjék szabadjára a “gázt”.

Még mindig az Off Road-ról beszélve, nem volt hiány a kevésbé “pályaorientált” kezdeményezésekből, amelyek azokat célozták meg, akik a korábban “Regularity”-nek nevezett versenyek kalandosabb árnyalatait keresték. Ilyen volt például az Adventure Ride, a trieszti MV Adventure által javasolt 70 km-es terepjáró túrák, vagy a Notturna Tassellata, egy 300 km-es, nem versenyszerű kitartás, amely az Amici del Bicilindrico egyesület vezetésével egészen Szlovéniáig vitte a résztvevőket, fehér utakon, erdőkön és öszvérutakon keresztül. A körülbelül 12 órás időtartam egyfajta tisztelgés kíván lenni a már említett, 1985 és 2004 között Lignanóban megrendezett hosszútávú verseny előtt.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük