EseményekHírekMotorkiállítás

Februárig marad a vészhelyzet, így továbbra is elmaradnak a motoros rendezvények

Motor Bike Expo 2021 tavaszra halasztvaA Magyar Közlöny kedd esti számában jelent meg a kormány 505/2020. (XI. 17.) rendelete, amely a 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról szól, az olaszok már tudhattak valamit, mert lemondták a januári Motor Bike Expot is.

A Motor Bike Expo mindig is az egyik legnagyobb európai motoros rendezvény volt, aminek az év elején, januárban adott helyet Verona, Rómeo és Júlia városa. Az ősszel bemutatott nemzetközi újdonságokat itt ismét megszemlélhették a látogatók, és a Motorépítő Világbajnokságnak is helyet adott a helyszín.

A szervezők idén is több hónapot öltek már a szervezésbe annak reményében, hogy a nemzetközi helyzet hamarosan jelentősen jobbra fordul. A jelenleg azonban lehetetlen garantálni, hogy az eredeti januári dátumra helyreáll a rend. A fenti okok miatt és mindenekelőtt mindenki egészségének védelme érdekében a szervezők úgy döntöttek, hogy az MBE-t 2021 tavasz elején szervezik meg.

A “minden rosszban van valami jó” szemléletünket erősítendő a szervezők adnak néhány támpontot is. Ha tavasszal lesz a kiállítás:

  • A látogatók motorral is érkezhetnek;
  • A kiállítási terek további bővülhetnek, hiszen a kültéri területeket is ki lehet használni;
  • A szabadban motortesztelésre is lesz mód;
  • A szabadtéri szórakoztató tevékenységek száma is növekedhet;
  • Csábító turisztikai attrakciókon vehetünk részt a városban és a régióban;
  • Már hosszabbak lesznek a nappalok és enyhébb az idő.

Tavasszal lesz a The Distinguished Gentleman’s Ride is

A jótékonysági motorozás alapítói nem a koronavírussal hozzák összefüggésbe az új időpontot. Egyszerűen az ok annyi, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján levontak egy következtetést, és – ahogy a Nemzetközi Női Motoros Napot is korábban – módosították a dátumot.

A 2012 óta a The Distinguished Gentleman’s Ride szeptember utolsó vasárnapjára esik. 9 hosszú éven keresztül sokan motoroztak a jó cél érdekében rendületlenül esőben és szélben; a prosztatarák és a férfiak mentális egészségének növelése és tudatosítása iránti elköteleződéstől fűtve.

Aztán eljött 2020, és a DGR teljes szerkezete egy pillanat alatt megváltozott. Még úgy is, hogy nem lehetett szervezetten motorozni, hihetetlen összeget gyűjtöttek a résztvevők a Movember számára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2021-ben 10 éves lesz a The Distinguished Gentleman’s Ride, és a jeles évforduló éppen jó alkalom arra, hogy egy jelentős fordulattal felrázzák a dolgokat a még nagyobb összefogás érdekében. Így aztán a jól öltözött úriemberek közös motorozása véglegesen májusra költözik, a következő eseményt pedig 2021. május 23-án, vasárnap tartják.

 

Forrás: MBE, DGR

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük