fbpx

Antal Dorina: a nehézségeken túl vagyok, mehetek az okmányirodába intézni a jogosítványt

Antal Dorina Yamaha FazerMindig is imádtam hátul ülni, így hát elhatároztam, hogy elkezdek gyűjtögetni a jogsira. 155 cm vagyok (ez nagyon fontos lesz a történetemben !) és 25 éves.

Januárban megismerkedtem “egy sráccal”, akivel motoroztunk, elvoltunk, erre már a vőlegényem 🤷‍♀️ jövőre pedig a férjem lesz. Van akkora szerencsém, hogy 2 motorja van. A kiesebbiket (Kawasaki Er5) átalakítja az én hatalmas méreteimre. Rugó csere, nem volt elég, ülés csere. Ahh, na végre leér egy kicsikét a lábam.

Talán március-áprilisban kezdtem el a KRESZ-t, hamar lepörgettem online talán 1 hét volt, csak a vizsgára vártam a vírus miatt. Simán meglett, nagyon örültem. Amint a vírus engedte mehettem vezetni. A megint csak hatalmas méreteim miatt elvittük a motort a sulihoz, hogy csinálhatom-e vele megfelel-e mindennek. Persze csináld!

Nyilván először kezdtem robogón, aztán jött a 125-ös, minden jól ment. Ráültettek az 500-asra (amiről nem ért le a lábam) 1x elestem vele. Nem mertem utána megfordulni. Az oktató nem foglalkozott velem (se senki mással). Ezt megelégelve bementünk az irodába panaszkodni, így átraktak az iskola tulajához, aki ezután sokat foglalkozott velem, így hipp-hopp (már a saját motorommal) pörögtem, forogtam, 8-asoztam, és máris a rutin pályán voltam.

Eljött végre a rutin vizsga.

Jajj de jó, be vagyok tojva… Vizsgáztatónak köszön, bemutatkozik, papírokat odaad. Hát ez a motor nem felel meg a vizsga feltételeknek. (A motor vezetéséhez nagy A kat. jogosítvány kell, viszont nem tehetem le vele a nagy A-t…). Hát az ottani motorokról nem ér le a lábam, esélyem sincs hogy el tudjak velük indulni, nem hogy a rutint végig csinálni.

Antal Dorina KawasakiVizsgáztató rám néz, hezitál… Hosszan nézett rám. Tessék leellenőrizni a motorját, ha kész, mehet a tologatás stb.. Vizsga végén rám néz, Hondán vizsgázott. Nagy megkönnyebbülés. De a forgalmi vizsgát nem fogja tudni ezzel a motorral megcsinálni.

Hazafele elsírtam magam, honnan szerzünk ekkora motort? Nincs fölösleges 500 ezer+ forintom új motorra. Bérelni sem sokkal olcsóbb, így hát párom jó pár csoportba kiírta, hogy forgalmi vizsgára keresünk ültetett motort.

Kedves Pozsogár Andrea Éva és párja Peti felajánlották a motorjukat, egy Yamaha Fazer 600-ast, hogy vizsgázni tudjak. Nagyon meglepődtem, hogy így önzetlenül, a szemük fényüket oda adják egy ismeretlen lánynak. Így utólag is szeretném még 1x Nektek megköszönni. ❤

Ezek után sikeres forgalmi vizsgát tettem. Mikor már azt hittem az idén nem lesz meg a jogsim, az utolsó vizsgára kaptam időpontot, és siker. Mehetek az okmányirodába intézni a dolgokat.

A nehézségeken túl vagyok, boldogan végre 😃 Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem, aki biztatott!!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 november 24. 08:17

Ügyes vagy! Sok-sok balesetmentes kilométert, jó élményeket, egészséget kívánok! Vidék

1
0
Would love your thoughts, please comment.x