fbpx

Hódító tetoválás-minták

hodito tetovalas mintak

A tetoválás minták állandósága érdekes kérdés, hiszen sokan ezzel fejezik ki érzelmeiket, vallásukat, kaszthoz tartozásukat és még sok minden mást.

Ugyanakkor, különféle trendek és divathullámok is váltogatják egymást, de mindig vannak maradandó, örökzöld tetoválás minták, amelyek időről-időre visszatérek, vagy soha ki sem mennek a divatból.

A nagyon kedvelt motívumok közé tartozik például a pillangó, a playboy-nyúl, de ott vannak még a tribal minták, és a misztikus figurális dolgok is.

„Nagyon sok olyan minta van, ami napjainkban hódít, ilyenek például a dőlt, francia stílusú szövegek, csillagok, leopárd minták, pin-up témák, amik mind a két nem esetében hódítanak.

Összetettebbnek számítanak például a japán tradicionális ábrák, például a koi pontyok vagy sárkányok, lótusz- és cseresznyevirággal tűzdelve.

A japán témák például megunhatatlannak számítanak több okból is, például hogy tradicionális japán tetováló művészek még mindig léteznek, és örökké tudnak újat alkotni, ugyanazzal a technikával. Ezek a minták nagyon-nagyon régen lettek kitalálva és még mindig aratnak, amit a tökéletességgel lehet magyarázni, a vonalak erejével és a mintákon honoló dramaturgiával.

Milyen bűntényeket rejtenek a tetoválások?

Vonuló trendek mindig lesznek, így például a tündéreket leváltották a pillangók, a pillangókat a kisebb szövegek, stb…” (Csáki Mihály – Dóró Art Tattoo Park)

„Mindig vannak kedvencek: régen a fekete nonfiguratív minták számítottak slágernek, ezeket most már felváltották a maoriak, amelyeknek sok jelentése van, csak mi nem tudjuk őket, így nonfiként viselkednek az európai ember számára (ezeket általában a kisportolt férfiak szeretik, lényegében esztétikai indíttatással).

Címlapfotó: Ryderwear UK 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x