CsajokTetkó a csajokon

Porcelánfestő és tetováló – Lukács Anita

lukacs anita tetovalo porcelanfestoA Black & White Tattoo 1997 óta, Lukács Anita tetoválóművész második otthona. Anita mindezek mellett porcelánfestő, s a keze munkáját dicsérik az aprólékos pontossággal készített, törékeny tárgyak.

Nem csak a porcelán, hanem az emberi bőr is olyan „vászon”, amivel nagyon óvatosan kell bánni, s ugyanakkor csodálatos műremekeket lehet rá „festeni”. Anita régóta műveli mindkét szakmát és mindkettőnek mestere. Arról beszélgettünk, hogyan is indult, s hová jutott…

– 1996 telén, érettségi után kezdtem el tanulni az Astoriánál, egy ma már nem létező szalonban. Porcelánfestő végzettségem miatt, mindenképpen rajzos melót szerettem volna, így került fókuszba a tetoválás. Suliválasztásnál, a rajztudás fejlesztése volt a cél, ezért döntöttünk a porcelánfestés mellett, no meg mindig is vonzottak a különleges dolgok. Ma is büszke vagyok eredeti szakmámra!

A ’90-es évek eleje-közepe fele kezdtek el tetováló szalonok nyílni Budapesten. Szerencsémre engem választottak a Red Cherry Tattoo-ba tanulónak. Szabó Csilla Alíz volt a mesterem, aki ma már külföldön dolgozik. Az iskolát csak elvégeztem, azóta sem festettem műhely körülmények között – meséli Anita.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Miért szereted a porcelánfestést, s a tetoválást?

– Szeretek alkotni, használni a fantáziámat és persze emberekkel foglalkozni. Ezt a porcelánfestésnél nem használhattam, hiszen ott adott mintákat kellett festeni, tervezésre nem volt mód, a tantervet követtük.

Mindkét tevékenység aprólékosságot, részletességet, türelmet igényel. Ilyen típusú ember vagy?

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…Imádom, hogy maradandót alkotunk, az örömet látni a vendégeken, amikor elkészül a mű!…{/tweetme} Amúgy egy nyüzsgő, impulzív ember vagyok, de munka közben teljesen lenyugszom, kikapcsol.

Külföldre esetleg jársz tetoválni?

– Külföldre sosem jártam munka ügyben. Amikor elkezdtem, erre nem volt lehetőség, utána meg a saját üzlet miatt nem éreztem fontosnak. Ha most lennék fiatal, ezt máshogy csinálnám!

A Black & White Tattoo-t te alapítottad?

– E név alatt futó szalon, ami az Oktogonnál volt, nem én alapítottam, csak átvettem az akkori főnökömtől, aki nem akart vele foglalkozni. A nevet sem én adtam, csak már minden tábla, szórólap ezen a néven futott és nem akartam megváltoztatni. De szinte az elejétől kezdve én dolgoztam benne.

Szeretsz egyébként expókra járni?

– Csak budapesti expókon vettem részt, így külföldiekről nem tudok nyilatkozni. A budapestieken viszont rendszeresen képviseltetjük magunkat. Jó bulik szoktak lenni! Tanulságos a kollégákkal találkozni, látni ki, hogyan dolgozik.

És hogyan jellemeznéd a saját stílusodat? Azért a tied már kiforrott lett ennyi év alatt. Kíváncsi vagyok, mi felé mentél...

– A stílusában, kivitelezésében zömében kontúros technikát részesítem előnyben, de próbálok minden igényt kielégíteni, megoldani, stílusomra formálni.

 

És mi felé haladsz? Mik a távlati céljaid a szakmával kapcsolatban?

– Célom még mindig, hogy egyre pontosabb és pontosabb legyek. Szerintem, amíg ezt csinálom, végig erre fogok törekedni, folyamatos tanulás ez nekem. A célom, hogy minél szebben, minél többet, és minél tovább dolgozhassak!

lukacs anita porcelan 3lukacs anita porcelan 3lukacs anita porcelan 3lukacs anita porcelan 3lukacs anita porcelan 3

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük