Hírek

Motoros balesetek nélkül zajlott az első tavaszi hétvége

konvojMinden évben rettegve kapcsolom be a számítógépet az első melegebb tavaszi hétvége után, de ezúttal mindössze egy motorbalesetről szólnak csak a hírek.

A hosszú, hideg tél kikezdi a motorosok idegeit, akik semmi másra nem vágynak, csak hogy gurulhassanak egyet kedvenc járgányukon a kellemes meleg időben. Az elmúlt hétvége pedig olyan időjárást hozott, amiről minden motoros álmodik, így sokan előtolták téli álmukból a vasakat, és rövidebb-hosszabb motoros túrákra indultak. 

Az ilyen első tavaszi hétvégéknek az is a rákfenéje, hogy általában a körülmények még nem tökéletesek a motorozáshoz. A hosszú pihenő után a motorosok reflexei még lassúak, a rutinjuk megkopik, az aszfalt még nem olyan hőmérsékletű, mint nyáron, sok a kátyú, és az autósok sincsenek még felkészülve a motorosok érkezésére, nem figyelnek oda rájuk.

Ezért is fordulhat elő, hogy ilyenkor általában sok baleset történik. Vasárnap esténként általában már a motoros balesetekkel vannak tele a hírek, amitől nem csak motorosok gyomra szorul össze. 

Úgy tűnik, az elmúlt hétvégén szerencsés volt a csillagzat, hiszen mindössze egy motorbalesetről számolt be a VEOL – no igen, a budapest környéki hegyek mellett a Velencei tó és a Balaton is kedvelt célpontja ilyenkor a vaslovasoknak. Bár a hírből nem derül ki pontosan, a motoros valószínűleg nem sérült meg súlyosan, hiszen akkor mindenhonnan erről hallottunk volna. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A következő, március 15-i hosszú hétvégén, ha ilyen marad az időjárás, valószínűleg még többen előtolják a kedvencüket a garázsból. Nekik, és minden olvasónknak azt üzenem, hogy csak óvatosan, mert valsózínűleg nagy lesz a forgalom, sokan elutaznak majd pihenni, és a közlekedők között nem csak a motorosok lehetnek azok, akik kijöttek a rutinból. Vigyázzunk egymásra!

Ha kíváncsi vagy, hogyan kell felkészítened a motorod az első tavaszi túrára, kattints ide! 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük