EseményekMotorverseny

Női bajnokságok világszerte

noikupak2009 02Talán nem alaptalan a magyar lányok félelme, hogy az idén első alkalommal meghirdetett amatőr Ladies Dunlop Trophyn megjelennek majd a náluk sokkal rutinosabb német és olasz versenyzők is versenyzők is. A résztvevők listájára azonban még várni kell, ugyanis a nevezéseket csak április 25-én zárják le. Addig izgulhatunk.

A motoros nők számának növekedésével egyre nagyobb az igény a megmérettetésekre is. Ahogy most már Magyarországon is felnőtt az a réteg, akik már biztonsággal közlekednek a különböző versenypályákon, Európa-szerte több országban is léteznek női kupasorozatok. Természetesen ezek is nyitottak akár a magyar lányok számára is.

Talán nem csak az olasz Giulia Atzori #39 reméli, hogy lesz még esélye a győzelemre a női gyorsasági Európa-bajnokságon. Az UEM (Európai Motoros Szövetség) ugyanis egy jelentős változtatást hajtott végre idén: a továbbiakban az 1000 cm3-es kategória megszűnik a hölgyek számára, és csak a Superstock 600-as osztály marad. A lányokat így döntésre kényszerítették. Néhányan csak márkakupákon indulnak majd, néhányan pedig a férfiakkal együtt versenyeznek tovább.

További változás, hogy idén a korábbi öttel szemben már csak három futam szerepel a programban a hölgyeknek. A spanyol Albacete pályán úgy tűnik, elmarad a női kupa futama, ahol csupán három kontinentális díjat osztanak majd a férfiak között. Az Európa-bajnokság idei első futama május 4-én Vallelungában lesz az olasz bajnokság futamaival párhuzamosan, majd június 14-én Rijekában. A harmadik versenyt az asseni pályára tervezik, de pontos dátumot még nem lehet tudni.

Az 1000-es kategória 2008-as Európa-bajnoka, a német Nina Prinz-ről és a 600-a kategória győzteséről, a holland Iris Ten Katen-ről egyelőre még nics hír. A 600-as kategória olasz bajnoka, Alessia Polita viszont már benevezett a Superstock 600-as kupára, Paola Cazzola, az 1000-es kategória olasz győztese viszont úgy tűnik, az R6-kupában indul idén. A második legjobb 1000-es versenyző, Letizia Marchetti viszont a Superbike olasz bajnokságában fog versenyezni. Ezt a címet idén öt futam eredményei alapján ítélik majd oda, amelyeket az Olasz Kupával együtt rendeznek meg.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük