EseményekMotorverseny

Zapletal megismételte tavalyi sikerét a Riverside Baja tereprallye versenyen

riverside baja 2019 tereprallye 12A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, azaz a mostani verseny már az ötödik a viadal történetében.

Noha a hét eleji zord időjárás és a rengeteg csapadék miatt az utolsó pillanatban még át kellett tervezni a pénteki pályákat, utólag nyugodtan kijelenthető, hogy semmilyen bonyodalmat nem okozott a változtatás.

Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője elmondta, annak ellenére megdőlt a verseny eddigi részvételi rekordja, hogy végül az előzetesen nevező 66 versenyzőből 53 rajtolt el pénteken délután. Ráadásul a hazai bajnoki viadalokhoz képest nagyon komoly mezőny gyűlt össze: 18 autó, 18 side by side, illetve 17 motoros és quados.

Péntek délután kettőkor rajtolt el a Riverside Baja, ami a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság soron következő futama is volt egyben. Az első három szakaszt követően minden a papírforma szerint alakult, hiszen az autósoknál több mint egy perces előnyt szerzett a többszörös Dakar-induló Miroslav Zapletal, míg a side by side kategóriában a lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz, a motorosoknál pedig a szlovák Jozef Oprchal várja az élen a szombati folytatást, amikor hat szakasz vár majd a mezőnyre.

Az első nap nem hozott meglepetést, hacsak azt nem vesszük annak, hogy a motorosok tavalyi bajnoka, Kárpáti Péter versenygépe az első szakaszon kétszer is leállt, így a Laller Racing Sportegyesület versenyzője azonnal kiszállt a győzelemért folytatott harcból. A motorosoknál így a szlovák Jozef Oprchal állt az élen az első nap végén, előnye mindössze öt másodperc honfitársa, Bodor Róbert előtt, míg a harmadik helyen a szintén szlovák Jan Hudák várta a folytatást, igaz, neki már 1:14 perc a hátránya az elsőhöz képest. A legjobb magyar az első három szakasz után a 6. pozíciót megszerző Nagy Tamás volt az első napot követően.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

riverside baja 2019 tereprallye 1A side by side kategóriát egyelőre kisajátították a lengyelek, már ami a legjobb helyezéseket illeti. Az első helyen a Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros állt, előnyük 17-17 másodperc az Artur Brzozowski, Maciej Piotr Albinowski, és a Marek Kubiczek, Artur Janda kettősök előtt. Ebben a kategóriában a legjobb magyar az első napot követően az ötödik helyen álló Kéry Szilveszter és Bartha Barbara, akiknek mindössze 58 másodperc volt a hátránya az élen állókhoz képest, azaz a szombati hat, hosszú szakaszon még akár a győzelemért is harcolhattnak.

Az autósok között a többszörös Dakar-induló, Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős vezetett pénteken, előnyük 1 perc 4 másodperc volt az első szakaszt fölényesen megnyerő lengyel Wlodzimierz Grajek, Piotr Brakowiecki előtt, akik mögött további egy másodperc hátrányban a szintén lengyel Pawel Molgo, Janusz Jandrowitz várta a szombati folytatást.

riverside baja 2019 tereprallye 3Az autósoknál az idei Africa Race-t is teljesítő Varga Imre, Toma József volt a legjobb magyar induló, ők az abszolút 8. helyen álltak, ugyanakkor kategóriájukban eddig elsőként teljesítettek.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük