EseményekMotorverseny

SHOX Extrém Hétvége és Adrenalin UEM Superstreet Európa Kupa 2012

SHOX Extrém Hétvége Kunmadaras 2012Az augusztusi készülődés még nagyobb izgalommal telt, mint az eddigiek, mert félő volt, hogy a puncskuckó nem színesíti a Kunmadarasi motoros eseményt.

Végül, mint a mesében minden jóra fordult, és szervezhettük a részleteket. Pénteken megérkeztünk a várva várt eseményre és a rutin munkák után megnéztük a szabadedzést, ahol már szemmel látható volt, hogy igencsak élménydús lesz a hétvége. Rossz kislányokhoz méltóan az alkohol bűvös mámorában ünnepeltük, hogy itt lehetünk és részei lehetünk ennek a csodás eseménynek.

A szombati napon a már megszokott motoros gyorsulás résztvevői tehették újfent próbára magukat, hogy az országos bajnokság utolsó fordulójaként még több pontot szerezzenek. Sajnos a lányok és hölgyek tábora, akikért eddig szurkoltunk, mára már 1 főre csökkent. Matusik Andi az egyetlen hölgy, akiért izgulhattunk. Az országos szintű Competition kategóriában és az Európai szintű FunnyBike kategóriában is helyt állt és 3. helyezést ért el.

FunnyBike kategóriában sikerült élete legjobbját futnia ami 7,837 mp. A legjobb idő ebben a kategóriában Karl-heinz Weikumé, aki 7,557 mpes időt ment. A hétvégén pedig a SuperStreet Bike kategóriájában új európa csúcs született. Ezt az eredményt Graham Balchin állította be 7.5084 másodperces idővel. Sebesség rekord is született, ami 313,20 km/h és Richard Stubbins nevéhez köthető. Az autósoknál Erdős Csaba lépte át a bűvös 8 mp-es időt és ezzel országos csúcsot ért el, ami 7,970 mp. Gratulálunk!

A vasárnapunk is igen eseménydús volt. Tovább élvezhettük a SSB (SuperStreetBike) FB (FunnyBike) és MD2 (Moditwin) kategóriák küzdelmét. Voltak autók is és a kedves nézők is kipróbálhatták a versenypályát. Engedtem a csábításnak és én is kipróbáltam, milyen érzés lehet beállni a rajtba és húzni a gázt ahogy csak bírom. El kell, hogy mondjam fantasztikus érzés, de koránt sem olyan egyszerű, mint ahogy a lelátóról látszik. Figyelni a lámpát, gázt adni és kiengedni a kuplungot úgy, hogy minden megfelelően működjön, elég összetett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!Mind e közben lehetőség volt utasmotorozni a Safety-Hungary jóvoltából, amit ki is próbáltunk és ez is hatalmas élmény. Köszönet Ákosnak és Viktornak.

Vasárnap a stuntosok is nagy szerepet kaptak. Potzner Ferenc emlékére tiszteletüket tették a pályán és kezdődhetett a bajnokság. A kedves nézők megcsodálhatták az egy kerék, a stopi, a gumi égetés és a trükkök nagymestereit. A délutáni órákban megrendezésre került a végsebesség mérés,
ahol ismét több 300 km/h-s sebesség született.

Ahogy leszállt az est, mindenki igyekezett a lelátók felé, hogy minél jobb helyről nézhesse végig az Éjszakai Show-t. Azt hiszem, aki ott volt az tudja, hogy szavakkal leírhatatlan az az őrület, amit a stuntos fiúk összehoztak nekünk, ezt látni kell! Fergeteges volt.

A hétvége egyik látványossága volt a Franciák Hotroen elnevezésű drag autója A nézők legnagyobb örömére nem spóroltak az üzemanyaggal és egy nap akár többszörös el lehetett csípni a futamát. Volt lehetőség sétarepülni és gokartozni. A gyerekekre most is gondoltak. A BMW sátor alatt rajzolhattak és szebbnél szebb arcfestések is születtek.

Sajnos egyre jobban közeledett a vége és a lelkesedést is felváltotta a fáradság, de ha az elemek is úgy akarják, akkor jövőre is ott a helyünk. Fantasztikus jubileumi év volt! Kunmadár forever!!!csam puncskucko kunmadarkunmadaras 2012 08 20 119kunmadaras 2012 08 20 36

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük