fbpx

Női bajnokságok világszerte

A nemzetközi versenyeken a magyar lányok is jeleskedtek. Először Sövegjártó Petra képviselte hazánkat 2005-ben az Európa-kupán (European Women’s Cup) 600-as kategóriában. Petra akkor csupán egyetlen ponttal maradt le második helyről a francia Lydya Jean mögöt. Az első már akkor is az olasz Alessia Polita lett.

Kovács Niki a 2008-as női Európa-bajnokságon (European Women’s Championship) lett harmadik. Őt a Magyar Motorsport Szövetség 2008-ban az év sportolójának választotta. Niki idén is tervezi a részvételt a nemzetközi mezőnyben. Habár ahogy az Európa-bajnokságnak, neki sincs végleges versenynaptára, valószínűleg elindul majd az olasz női bajnokság néhány futamán, és az is lehet, hogy ismét beáll majd a fiúk közé is. Motorja ugyanaz a Yamaha R6 lesz, mint tavaly.

Az idén második alkalommal meghirdetet spanyol női kupa előírása alapján a a versenyeken 750 cm3-es motorokkal is részt lehet venni, habár a kupa alapvetően 600-as kategóriájú motorok számára van meghirdetve. A kupasorozat idén öt versenyből áll majd: Albacete március 15., április 29-én még nem lehet tudni hol, június 26. Albacete, szeptember 13. Cartagena, október 11. Alcañiz. Franciaországban a meghatározott időpontok egybeestek volna a MotoGP futamaival, így egyelőre úgy tűnik, hogy a hölgyek egyetlen versenyen mérhetik majd össze tudásukat május 18-án Le Mans-ban.

A kanadai Pro Honda Oils Women’s Cup 2008-as bajnoka Marie-Josée Boucher lett, az év felfedezettje pedig Anissa Burachynski. Az ország nagy mérete miatt egyre többen szeretnének részt venni a kupasorozaton, így 2009-ben már hét alkalommal mérhetik össze a tudásukat a hölgyek. Az új helyszín Santo Domingo, ami a hozzáértők szerint nem egy rossz ötlet. A 2009-es kanadai bajnokság időpontjai: április 29. Iennings; május 17. Shannonville; május 24. Calabogie; június 14. Icar Montreal, július 19. Mosport; szeptember 6. Shannonville; deceber 6. Autodromo Mobile (Santo Domingo).

Más országokban a lányok jobb híján a férfiakkal együtt versenyeznek, így a magyar lányok számíthatnak rá, hogy a környező országokból is érkeznek majd versenyezni vágyó hölgyek a Ladies Dunlop Trophy futamaira. A versenykiírás szerint ugyanis nem kizáró tényező a más állampolgárság, sőt: „Amennyiben a kategória létszáma megengedi, a rendező fogadhat külföldi versenyzőket, akik a versenysorozat teljes jogú résztvevői. A versenyek lebonyolíthatóak más meghívásos verseny keretében, ahol a Trophy versenyzők külön kerülnek értékelésre, és csak ők kaphatnak Trophy pontokat.” (Idézet a versenykiírásból.)

Szóval csajok ideje felkötni a… bőrruhát! Addig is kíváncsian várjuk a készülő fényezéseket és ruhákat. Küldjetek fényképeket!20050823ew1noikupak2009 01noikupak2009 22noikupak2009 kovacsnikinoikupak2009 msznoikupak2009 ninanoikupak2009 petranoikupak2009 petra2noikupak2009 14

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x