fbpx

Schuberth jótékonysági árverés a német árvízkárosultakért

Felipe Massa Schuberth SF1A Schuberth bukósisakgyár Forma-1-es pilóták által felajánlott versenysisakokat árverezett el.

A közel 23 millió forintos bevétellel a német árvízkárosultakat támogatják.

A Schuberth bukósisakgyár öt jelenlegi és egy már visszavonult Forma-1-es pilótával közösen jótékonysági árverést rendezett az Elba áradásának németországi károsultjai számára.

Az aukción Fernando Alonso, Felipe Massa (mindketten Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes AMG), Nico Hülkenberg (Sauber), Jules Bianchi (Marussia) és a legendás Michael Schumacher egy-egy eredeti, élesben használt Schuberth versenysisakjára lehetett licitálni.

Schumacher a tavalyi Szingapúri Nagydíjon viselt sisakját bocsátotta a Schuberth rendelkezésére, az aktív versenyzők pedig idei fejvédőikből ajánlottak fel egyet-egyet.

Az eBay internetes aukciós oldalon lebonyolított árverés 2013. július 14-én 77 051 eurós, azaz több mint 22,7 millió forintos bevétellel zárult. A sisakokat japán, olasz és német gyűjtők vásárolták meg.

A legmagasabb összeget a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 2012-es bukósisakjáért fizették, a tűzpiros RF1 modell 24 550 euróért (kb. 7,2 millió Ft) kelt el.

A harmadik vb címéért hajtó Fernando Alonso SF1-e 20 051 euróért (kb. 5,9 millió Ft) cserélt gazdát, az idén már két futamot nyerő Nico Rosberg sisakjáért pedig 10 561 eurót (kb. 3,1 millió Ft) adtak.

Felipe Massa (Ferrari) a 2008-as szezonban egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki győzelemről, ezúttal pedig a sisakja csúszott le – ha kevéssel is – a képzeletbeli dobogóról. A brazil pilóta által viselt SF1-et 9 550 euróért (kb. 2,8 millió Ft) ütötték le.

A jövő egyik nagy reménységének tartott, de a nem túl versenyképes Sauberrel idén szenvedő Nico Hülkenberg fejvédője 7 449 eurót (kb. 2,2 millió Ft) ért, a Marussiánál versenyző újonc, Jules Bianchi sisakja pedig 4 890 euró (kb. 1,4 millió Ft) ellenében került új gazdájához.

A jótékonysági árverésen befolyt összegből a németországi Magdeburg árvízkárosultjait támogatják.

A Schuberth székhelyének is otthont adó várost 2013. június 9-én érte el az Elba árhulláma. A gátakon áttörő víz miatt 20 000 embert kellett kitelepíteni, a Schuberth gyárában pedig – a márka 90 éves történelme során először – le kellett állítani a termelést.

„Számos alkalmazottunk önkéntesként dolgozott a gátakon, vagy éppen a saját értékeit próbálta menteni. Úgy éreztük, nem elég csak megköszönnünk az embereknek, amit mindannyiunkért tettek, segítenünk is kell e súlyos természeti csapás áldozatainak” – mondta Marcel Lejeune, a Schuberth GmbH vezérigazgatója.

Fernando Alonso Schuberth SF1Jules Bianchi Schuberth SF1Michael Schumacher Schuberth RF1Nico Hulkenberg Schuberth SF1Nico Rosberg Schuberth SF1Schuberth F1 jotekonysagi arveres

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x