fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
Hírek

Schuberth jótékonysági árverés a német árvízkárosultakért

Felipe Massa Schuberth SF1A Schuberth bukósisakgyár Forma-1-es pilóták által felajánlott versenysisakokat árverezett el.

A közel 23 millió forintos bevétellel a német árvízkárosultakat támogatják.

A Schuberth bukósisakgyár öt jelenlegi és egy már visszavonult Forma-1-es pilótával közösen jótékonysági árverést rendezett az Elba áradásának németországi károsultjai számára.

Az aukción Fernando Alonso, Felipe Massa (mindketten Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes AMG), Nico Hülkenberg (Sauber), Jules Bianchi (Marussia) és a legendás Michael Schumacher egy-egy eredeti, élesben használt Schuberth versenysisakjára lehetett licitálni.

Schumacher a tavalyi Szingapúri Nagydíjon viselt sisakját bocsátotta a Schuberth rendelkezésére, az aktív versenyzők pedig idei fejvédőikből ajánlottak fel egyet-egyet.

Az eBay internetes aukciós oldalon lebonyolított árverés 2013. július 14-én 77 051 eurós, azaz több mint 22,7 millió forintos bevétellel zárult. A sisakokat japán, olasz és német gyűjtők vásárolták meg.

A legmagasabb összeget a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 2012-es bukósisakjáért fizették, a tűzpiros RF1 modell 24 550 euróért (kb. 7,2 millió Ft) kelt el.

A harmadik vb címéért hajtó Fernando Alonso SF1-e 20 051 euróért (kb. 5,9 millió Ft) cserélt gazdát, az idén már két futamot nyerő Nico Rosberg sisakjáért pedig 10 561 eurót (kb. 3,1 millió Ft) adtak.

Felipe Massa (Ferrari) a 2008-as szezonban egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki győzelemről, ezúttal pedig a sisakja csúszott le – ha kevéssel is – a képzeletbeli dobogóról. A brazil pilóta által viselt SF1-et 9 550 euróért (kb. 2,8 millió Ft) ütötték le.

A jövő egyik nagy reménységének tartott, de a nem túl versenyképes Sauberrel idén szenvedő Nico Hülkenberg fejvédője 7 449 eurót (kb. 2,2 millió Ft) ért, a Marussiánál versenyző újonc, Jules Bianchi sisakja pedig 4 890 euró (kb. 1,4 millió Ft) ellenében került új gazdájához.

A jótékonysági árverésen befolyt összegből a németországi Magdeburg árvízkárosultjait támogatják.

A Schuberth székhelyének is otthont adó várost 2013. június 9-én érte el az Elba árhulláma. A gátakon áttörő víz miatt 20 000 embert kellett kitelepíteni, a Schuberth gyárában pedig – a márka 90 éves történelme során először – le kellett állítani a termelést.

„Számos alkalmazottunk önkéntesként dolgozott a gátakon, vagy éppen a saját értékeit próbálta menteni. Úgy éreztük, nem elég csak megköszönnünk az embereknek, amit mindannyiunkért tettek, segítenünk is kell e súlyos természeti csapás áldozatainak” – mondta Marcel Lejeune, a Schuberth GmbH vezérigazgatója.

Fernando Alonso Schuberth SF1Jules Bianchi Schuberth SF1Michael Schumacher Schuberth RF1Nico Hulkenberg Schuberth SF1Nico Rosberg Schuberth SF1Schuberth F1 jotekonysagi arveres

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x