fbpx

Saját felszerelés: Nem csak a kabátom csajos

sajat felszereles teszt ekimeNem régóta motorozom, idén nyáron lesz két éve. Eleinte amíg nem szereztem meg a jogosítványt, benzintyúk voltam csak.

 

Hogy ne farmerban üljek Párom mögé, az első ruházatom egy bőrruha volt, mert Édesapám (aki szintén motoros) ezt ajánlotta. Végül megbántam, mert bőrruhában vagy melege van az embernek, vagy fázik. A köztes állapot ritka. Végül miután saját motorom lett és beterveztem egy 3000 km-es túrát, úgy döntöttem, hogy felújítom a ruhatáramat. A csizmát, a kesztyűt és a bukósisakot még a bőrruhám vásárlásánál vettem.

Forma Freccia motoros sport csizma – fekete

forma freccia dry negro 1

Így lassan 2 év után még mindig elégedett vagyok vele. Kényelmes benne sétálni, befér a váltó alá is. Nem érzem nagyon hűvösnek, bár nem is vagyok az a fázós típus. Eddig egyszer ázott be egy picit, de órákon keresztül mentem a zuhogó esőben és az első kerék menet közben minden dzsuvát a lábaimra nyomott és a bal, illetve jobb oldalt lévő koptatónál enyhén bekúszik a víz.

q? encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=B07752C8QX&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format= SL250 &tag=csam06 21Miután éreztem a hideget a lábujjaimnál, a lábfejemet vízszintesből függőlegesbe tettem, még a kényelmes szinten és nem is volt utána gond. A hátsó szellőzőket meg épp takarja a nadrágom, szóval ott nem volt esélye az esőnek. Viszont, ha a nadrágot a csizmán belül szereted viselni, akkor lehet ez nem a Te lábbelid. Legalábbis nekem nem menne, hogy begyömöszöljek alá bármit is két zoknin kívül. Bár elég vastag vádlim is van…

Difi Imatra női motoros kesztyű – fekete/fehér/piros

difi imatra noi motoros kesztyu

Őszintén szólva még tojáshéjasként beválasztottam a kesztyűbe, hogy „jó lesz az is”. Mellesleg azon kívül, hogy a fehér részek hipp-hopp szürkéssé váltak, illetve ha hosszú távon hordom (mondjuk napi 5-6 órát), akkor van hogy az ujjaim vége feketés lesz a belsejétől, nagyobb problémám nincs vele.

Az elején elég nehezen bírtam felvenni, nagyon nehezen sikerült betörnöm, de egyszer (az első forgalmi órámon) elkapott egy jégeső és teljesen eláztam, majd menet közben kisütött a nap és meg is száradtam a menetszélben. Onnantól kezdve felvette a kezem formáját, és azóta nem szenvedek 10 percig, hogy feltornázzam magamra.

Nyáron nem éreztem, hogy izzadna benne a kezem, de 10-15 fok környékén már hűvös a kesztyű, bár engem ez nem zavar. Ő is két éve szolgál már, és eszem ágában sincs lecserélni.

Givi XModular bukósisak – fehér

givi xmodular felnyithato bukosisakTalán azt mondanám, hogy középkategóriás, bár így utólag bánom, hogy ennyi pénzért ezt vettem. 2011 márciusában még 70 000 Ft-ért árulták a SHOX-ban, ahol nagy bevásárlást tartottam első ottlétemkor.

Akkor az volt a lényeg, hogy felnyitható legyen (akkor még szemüveges voltam), legyen benne napszemüveg, és ne legyen fekete. Kicsit se tudtam mit is kell tudnia egy bukósisaknak. Olyan, hogy zajszint, nekem eszembe se jutott…

q? encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=B015E83SDS&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format= SL250 &tag=csam06 21Egyébként úgy nagy probléma nincs vele, csak most már egy kis plusz pénzzel már kijön egy Nolan is, ami talán megbízhatóbb és jobb is.

Két hibája van csak: 80-nál már elég zajos, van hogy még 0,5-1 óráig cseng a fülem egy 200-300 km-es túra után; és olyan 1 év után elkezdett szétjönni a szélterelő alul, ami miatt viszont az államnál befúj a szél és az amúgy is érzékeny szemem huzatot kap miatta. Végül is ezt ki lehet cserélni, ahogy már megtudtam egy CSAM-os hölgytől, szóval amint utána is néztem, veszek bele egy újat. Annyi baj nincs vele, hogy le is cseréljem egy teljesen új sisakra. A célra megfelelő.

Ajánlom másoknak is
ekime6

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x