CsajokKiemeltMotoros divat

Saját felszerelés: Nem csak a kabátom csajos

sajat felszereles teszt ekime

Nem régóta motorozom, idén nyáron lesz két éve. Eleinte amíg nem szereztem meg a jogosítványt, benzintyúk voltam csak.

Hogy ne farmerban üljek Párom mögé, az első ruházatom egy bőrruha volt, mert Édesapám (aki szintén motoros) ezt ajánlotta. Végül megbántam, mert bőrruhában vagy melege van az embernek, vagy fázik. A köztes állapot ritka. Végül miután saját motorom lett és beterveztem egy 3000 km-es túrát, úgy döntöttem, hogy felújítom a ruhatáramat. A csizmát, a kesztyűt és a bukósisakot még a bőrruhám vásárlásánál vettem.

Forma Freccia motoros sport csizma – fekete

forma freccia dry negro 1

Így lassan 2 év után még mindig elégedett vagyok vele. Kényelmes benne sétálni, befér a váltó alá is. Nem érzem nagyon hűvösnek, bár nem is vagyok az a fázós típus. Eddig egyszer ázott be egy picit, de órákon keresztül mentem a zuhogó esőben és az első kerék menet közben minden dzsuvát a lábaimra nyomott és a bal, illetve jobb oldalt lévő koptatónál enyhén bekúszik a víz.

Miután éreztem a hideget a lábujjaimnál, a lábfejemet vízszintesből függőlegesbe tettem, még a kényelmes szinten és nem is volt utána gond. A hátsó szellőzőket meg épp takarja a nadrágom, szóval ott nem volt esélye az esőnek. Viszont, ha a nadrágot a csizmán belül szereted viselni, akkor lehet ez nem a Te lábbelid. Legalábbis nekem nem menne, hogy begyömöszöljek alá bármit is két zoknin kívül. Bár elég vastag vádlim is van…

Difi Imatra női motoros kesztyű – fekete/fehér/piros

difi imatra noi motoros kesztyu

Őszintén szólva még tojáshéjasként beválasztottam a kesztyűbe, hogy „jó lesz az is”. Mellesleg azon kívül, hogy a fehér részek hipp-hopp szürkéssé váltak, illetve ha hosszú távon hordom (mondjuk napi 5-6 órát), akkor van hogy az ujjaim vége feketés lesz a belsejétől, nagyobb problémám nincs vele.

Az elején elég nehezen bírtam felvenni, nagyon nehezen sikerült betörnöm, de egyszer (az első forgalmi órámon) elkapott egy jégeső és teljesen eláztam, majd menet közben kisütött a nap és meg is száradtam a menetszélben. Onnantól kezdve felvette a kezem formáját, és azóta nem szenvedek 10 percig, hogy feltornázzam magamra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nyáron nem éreztem, hogy izzadna benne a kezem, de 10-15 fok környékén már hűvös a kesztyű, bár engem ez nem zavar. Ő is két éve szolgál már, és eszem ágában sincs lecserélni.

Givi XModular bukósisak – fehér

givi xmodular felnyithato bukosisakTalán azt mondanám, hogy középkategóriás, bár így utólag bánom, hogy ennyi pénzért ezt vettem. 2011 márciusában még 70 000 Ft-ért árulták a SHOX-ban, ahol nagy bevásárlást tartottam első ottlétemkor.

Akkor az volt a lényeg, hogy felnyitható legyen (akkor még szemüveges voltam), legyen benne napszemüveg, és ne legyen fekete. Kicsit se tudtam mit is kell tudnia egy bukósisaknak. Olyan, hogy zajszint, nekem eszembe se jutott…

Egyébként úgy nagy probléma nincs vele, csak most már egy kis plusz pénzzel már kijön egy Nolan is, ami talán megbízhatóbb és jobb is.

Két hibája van csak: 80-nál már elég zajos, van hogy még 0,5-1 óráig cseng a fülem egy 200-300 km-es túra után; és olyan 1 év után elkezdett szétjönni a szélterelő alul, ami miatt viszont az államnál befúj a szél és az amúgy is érzékeny szemem huzatot kap miatta. Végül is ezt ki lehet cserélni, ahogy már megtudtam egy CSAM-os hölgytől, szóval amint utána is néztem, veszek bele egy újat. Annyi baj nincs vele, hogy le is cseréljem egy teljesen új sisakra. A célra megfelelő.

Difi Pearl motoros textilnadrág – fekete

difi pearl motoros textilnadrag

A tudatlan bőrruha vásárlás után igyekeztem másodszor már tudatosabban választani, mivel egy több mint 3000 km-es túrára készültem 5 országon át, ahol hideget és meleget is kapok.

Legfontosabb szempont: legyen vízálló és legyen hozzá kivehető thermobélés. Szerencsésen meg is találtam ezt a nadrágot.

A túra első napján tesztelhettem is a vízállóságát, mert Balatonakarattyától egészen Körmendig úgy zuhogott, mintha dézsából öntenék. A nadrág állta a próbát! Sehol nem engedett se varrás, se cipzár.

A thermobélés se volt benne, és nem fáztam olyan helyeken, ahol még hó is volt. Éreztem a hűvös levegőt és ennyi. Azért biztonság kedvéért néha csak belepatentoztam, ami számomra még kicsit macerás, de gyakorlás kérdése az egész, hogy milyen gyorsan rakod össze.

Fenéktájt sajnos szélesebb vagyok a kelleténél, szóval alapjáraton nagyobb nadrágot kellett vásárolnom, viszont a derekamnál meg eláll. Szerencsére van tépőzáras megoldás, hogy összehúzzam és nem is fújt be alá a szél. Legalább elfér még egy vesevédő is, ha az idő szükségessé teszi.

Melegebb időben azért nem éreztem magam benne teljesen jól, mert sajnos szellőzők nincsenek rajta. Ez az egyetlen hibája, de ez is elnézhető a többi mellett.

Nem bántam meg. Tökéletes túratárs.

Difi Xenia motoros textildzseki – fekete/pink

difi xenia noi motoros textildzseki

A legfontosabb szempontok itt is ugyanazok voltak, mint a nadrágnál. A kabát is állta a több órás esőt. Külső és belső zsebeimben is voltak cuccok, mint telefonok, iratok, egyebek és egy vízcsepp sem került be hozzájuk.

Össze lehet cipzározni és tépőzárazni, meg persze patentozni. Ez csak annyiban zavart, hogy ha meleg volt, nem tudtam egy kézzel menet közben kicsit lejjebb húzni a cipzárt, mert minden útban volt. Bőrkabátban két másodperc alatt lehúzom és visszahúzom, itt viszont nem volt meg az feszülés sem, szóval ha akartam egy kis hűvösebb menetszelet a mellkasomra, félre kellett állnom… Viszont a hátán vannak szellőzők, amelyek jól is teljesítenek, ha az emberen nincsen hátizsák.

Kb. 10-15 fokig nem is fáztam benne, de azért utána szükség volt a kivehető thermobélésre, amin különösen tetszett, hogy külön van zseb. Bár ennek „beszerelésével” is bénázok még.

Szerencsére a kabátot össze tudtam húzni teljesen a derekam körül a nadrággal, így tutira nem fáztam meg. Rám szinte tökéletesen illik, így a szél se kapott bele menet közben egyszer sem, pedig féltem tőle a bőrruha után és az elbeszélések alapján. Szerencsére jól kitöltöm.

Persze a legeslegfontosabb: van benne egy kis CSAM-os rózsaszín is…

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük